1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Autoriatea Electorală Permanentă: Ce acte medicale trebuie să depună persoanele care solicită urna mobilă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează sâmbătă prin intermediul unui comunicat ce acte medicale trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020.

26 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Potrivit AEP, instituia face această informare în baza răspunsului primit din partea Ministerul Sănătății la o solicitare de clarificăre.

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare).

În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:
        biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;
        decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;
        rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO