Autoritățile din insula greacă Santorini au decis ca turiștilor să le fie distribuite gratuit măști de protecție

Pe insula greacă Santorini din Marea Egee, primarul a decis distribuirea gratuită de măşti turiştilor, după un nou număr record de cazuri de COVID-19 înregistrat în Grecia, relatează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - lun, 24 aug. 2020, 18:21
Autoritățile din insula greacă Santorini au decis ca turiștilor să le fie distribuite gratuit măști de protecție

„Am cumpărat 30.000 de măşti şi astăzi (luni) am oferit 500 turiştilor în port, la coborâre de pe bacuri”, a declarat primarul Antonios Sigalas.

În Grecia, purtarea măştilor este obligatorie doar în interior, însă primarul din Santorini a luat această decizie „pentru a-i încuraja pe turişti să le poarte şi în locurile unde este multă lume”, în special pe străzile înguste din satele mici, caracteristice arhitecturii cicladice, şi adesea foarte aglomerate.

Insula Santorini şi alte insule din arhipelagul Cicladelor se află pe lista regiunilor din Grecia unde s-au impus noi măsuri de restricţie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, inclusiv închiderea restaurantelor şi a barurilor de la miezul nopţii până la ora 04:00 GMT.

Grecia a anunţat duminică că a înregistrat 284 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un nou record pentru ţara care numără în prezent 8.664 de cazuri şi 242 de decese.

Mai puţin afectată decât partenerii săi europeni în timpul primului val de coronavirus în primăvară, Grecia a fost îngrijorată în ultimele săptămâni de o creştere semnificativă a numărului de cazuri, ajungând la peste 200 pe zi. Majoritatea au fost înregistrate în oraşele Atena şi Salonic, autorităţile temându-se încă de întoarcerea turiştilor.

Creşterea cazurilor a fost observată după redeschiderea frontierelor la mijlocul lunii iunie şi de la începutul sezonului turistic.
Cu toate acestea, doar 17% dintre noile cazuri provin de la turişti, potrivit autorităţilor din domeniul sanitar, care atribuie această creştere lipsei respectării măsurilor, în special din partea grecilor.

Primarul din Santorini a anunţat că peste 500.000 de turişti au sosit pe insula sa în această vară, în pofida pandemiei.

„Acest număr este mai mare decât ne aşteptam, însă mult mai mic decât cel de anul trecut”, a mai spus el, menţionând că anul trecut 1,7 milioane de persoane au vizitat insula, fără a lua în calcul peste un milion de pasageri de pe navele de croazieră.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...