1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Autoritatea de reglementare din Irlanda cere Facebook informaţii despre transcrierea mesajelor audio ale utilizatorilor

Autoritatea de reglementare din Irlanda cere Facebook informaţii despre modul în care a gestionat datele în timpul transcrierii manuale a mesajelor audio ale utilizatorilor, a anunţat miercuri Comisia pentru Protecţia Datelor din această ţară, transmite Reuters, potrivit News.ro.

15 aug, 2019 | News.ro

Bloomberg a relatat marţi, citând persoane apropiate situaţiei, că Facebook a plătit contractori externi pentru a transcrie mesajele video ale utilizatorilor

"La fel ca Apple şi Google, au oprit evaluarea manuală a mesajelor audio acum peste o săptămână", a anunţat Facebook, potrivit News.ro.

Autoritatea de reglementare irlandeză, principala instituţie care supraveghează activitatea Facebook în Uniunea Europeană, a deschis deja opt investigaţii împotriva gigantului media şi alte două împotriva WhatsApp şi una împotriva Instagram, ambele deţinute de Facebook.

"Pe lângă colaborarea cu Google, Apple şi Microsoft în legătură procesarea datelor personale în contextul transcrierii manuale a înregistrărilor audio, solicităm acum informaţii detaliate de la Facebook, referitoare la procesarea datelor şi modul în care consideră că această procesare respectă obligaţiile GDPR", a arătat instituţia într-un comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO