Autorităţile din Tulcea fac demersuri pentru cumpărarea a 30 de autobuze electrice

Parcul auto al societăţii Transport Public SA din municipiul Tulcea ar putea număra în anii următori 30 de autobuze electrice, iar 20 dintre ele vor fi cumpărate cu fonduri europene, potrivit autorităţilor locale.
Economica.net - joi, 30 mai 2019, 16:53
Autorităţile din Tulcea fac demersuri pentru cumpărarea a 30 de autobuze electrice

Consilierii locali tulceni au adoptat, joi după-amiază, în timpul unei şedinţe ordinare, o hotărâre prin care actualizează indicatorii tehnico-economici ai proiectului prin care Primăria municipiului va primi 10 autobuze electrice şi staţiile de încărcare necesare acestora achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Valoarea eligibilă a proiectului care, pe lângă cumpărarea autobuzelor electrice, prevede şi achiziţia a 13 staţii de încărcare este de 25.090.193,39 lei, contribuţia autorităţii locale va fi de 501.803,87 lei, iar MDRAP va contribui cu 720.000 de lei.

Primăria municipiului Tulcea mai are un proiect de achiziţie a 20 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare necesare acestora, proiectul urmând să fie finanţat prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD).

„Prin MDRAP, ne-am înscris pentru achiziţia a 10 autobuze electrice. Dacă vom fi declaraţi eligibili pe ambele culoare, cu atât mai bine. Vom avea în tot oraşul autobuze electrice”, a declarat presei primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, la finele şedinţei Consiliului local.

El a mai spus că proiectul privind achiziţia de autobuze electrice prin ITI-DD vizează inclusiv reabilitarea unor străzi din municipiu.

„Proiectul acesta prevede atât achiziţia a 20 de autobuze electrice, a staţiilor de încărcare şi reabilitarea a patru străzi din municipiu pe care vor aceste autobuze vor circula. Este vorba despre străzile Eternităţii, Mahmudiei, Babadag şi Isaccei”, a menţionat Hogea.

Transportul public în municipiul Tulcea este asigurat în momentul de faţă de 25 de autobuze care aparţin societăţii Transport Public SA a Consiliului local şi cinci autobuze ale Primăriei Capitalei, potrivit directorul societăţii tulcene de transport în comun.

„Anul acesta, vom mai cumpăra două autobuze noi. Am întocmit caietul de sarcini pentru licitaţie şi urmează să-l facem public. Suntem convinşi că anul viitor vom avea 10 autobuze electrice pe străzile din municipiu achiziţionate de MDRAP”, a declarat, pentru AGERPRES, Dan Bălan.

Parcul auto al societăţii de transport local din Tulcea a fost redus la jumătate în urma unui incendiu petrecut în ianuarie 2018 la o hală în care acestea erau parcate, administraţia locală primind anul trecut ajutor în câteva autobuze de la alte oraşe din ţară pentru a putea asigura acest serviciu.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...