1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Autorităţile locale primesc 2,47 de miliarde de lei la rectificarea bugetară - proiect

Guvernul aloca, la rectificarea bugetara de vineri, 2,47 miliarde de lei bugetelor locale, potrivit Notei de fundamentare a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind rectificarea bugetara publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

23 oct, 2015 | Agerpres

Astfel, la capitolul schimbari preconizate se mentioneaza 'suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru bugetele locale cu suma de 2,469 miliarde de lei'.

O parte importanta din aceasta suma va merge catre 'echilibrarea bugetelor locale', respectiv 945,6 milioane de lei. O suma similara, de 902 milioane de lei, va merge catre finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti. Acesti bani sunt destinati, printre altele, cheltuielilor de personal din scoli, platii drepturilor câstigate în instanta de profesori, si altor cheltuieli sociale.

În plus, la rectificare se are în vedere suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale cu suma de 500 de milioane de lei, a carei repartizare pe judete se face prin hotarâre a Guvernului, initiata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

În urma cu doua saptamâni, ministrul Finantelor Publice anunta ca, la rectificarea bugetara se vor aloca cel putin 1,4 miliarde de lei pentru proiectele locale aflate în derulare, pentru a degreva bugetul în 2016.


Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO