Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,3% în primele şapte luni

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut în primele şapte luni din 2015 cu 3,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 22.271, relevă datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 28 aug. 2015, 08:22
Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,3% în primele şapte luni

În luna iulie 2015, s-au eliberat 3.972 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 3,5% faţă de luna iunie 2015, dar în creştere cu 4,3% faţă de luna iulie 2014.

Autorizaţiile pentru construirea de clădiri rezidenţiale pentru zona rurală au constituit 63,3% dint totalul celor 3.972 de autorizaţii autorizaţii eliberate în luna iulie 2015.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare, cele mai semnificative înregistrându-se în Sud-Est (-91 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-34), Sud-Vest Oltenia (-12) şi Nord-Est (-11).

În regiunea de dezvoltare Vest, numărul autorizaţiilor eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 28 autorizaţii.

În luna iulie 2015 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale reflectată în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (+105 autorizaţii), Vest (+50), Sud-Est (+47), Nord-Vest (+46) şi Nord-Est (+22). Scăderi ale numărului de autorizaţiilor de construire s-au înregistrat în trei regiuni de dezvoltare – Centru (-68 autorizaţii ), Sud-Muntenia (-24) şi Sud-Vest Oltenia (-13).

În primele şapte luni din 2015 s-au eliberat 22.271 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,3% faţă de perioada similară din 2014. S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare Sud-Est (+367 autorizaţii), Nord-Est (+295), Sud-Muntenia (+160), Nord- Vest (+101) şi Vest (+50). Scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost în regiunile de dezvoltare – Centru (-167 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-84) şi Sud-Vest Oltenia (-7).

Te-ar mai putea interesa și
Martie, a treia lună la rând în care România a avut cea mai ridicată inflaţie din UE
Martie, a treia lună la rând în care România a avut cea mai ridicată inflaţie din UE
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna martie până la 2,6%, de la un nivel 2,8% în februarie şi unul de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a treia lună......
E lege: Restaurantele sunt obligate să vă ofere gratuit apă, dacă cereți
E lege: Restaurantele sunt obligate să vă ofere gratuit apă, dacă cereți
O lege recent publicată în Monitorul Oficial obligă localurile să ofere clienților apă potabilă din rețeaua publică ...
Mamele în situaţii de viaţă critice vor primi tichete de 2.000 de lei ca să le cumpere nou-născuţilor produse de îngrijire  – OUG 34
Mamele în situaţii de viaţă critice vor primi tichete de 2.000 de lei ca să le cumpere nou-născuţilor produse de îngrijire ...
Tichetul social pe suport electronic, acordat mamelor aflate în situaţii de vulnerabilitate socială, pentru fiecare nou-născut, ...
Ţările de Jos închid definitiv robinetul la zăcământul de gaze Groningen
Ţările de Jos închid definitiv robinetul la zăcământul de gaze Groningen
Senatul Ţărilor de Jos a aprobat marţi seara o lege care închide, în mod definitiv, robinetul la zăcământul de gaze ...