Autorul atacului de la Washington era un subcontractant al Hewlett-Packard

Presupusul autor al atacului de la Washington, care a ucis 12 persoane luni într-o clădire a Marinei americane, lucra ca informatician pentru un subcontractant al Hewlett-Packard, au declarat responsabilii societăţii, citaţi de AFP.
Economica.net - mar, 17 sept. 2013, 04:27
Autorul atacului de la Washington era un subcontractant al Hewlett-Packard

Aaron Alexis, care a fost angajat al Marinei Americane între 2007 şi 2011, lucra pentru The Ecperts, „o societate subcontractantă a HP (Hewlett-Packard) Enterprise Services, care se ocupa de actualizarea” reţelei de intranet a US Navy şi a Marinei, a explicat Michael Thacker, purtător de cuvânt al HP, într-un e-mail.

Societatea, cu sediul în California, a declarat că este „profund întristată” de atacul care s-a produs luni într-o clădire de birouri a Marinei americane şi în care 13 persoane, printre care Aaron Alexis, au fost ucise.

„HP cooperează pe deplin cu forţele de ordine”, a subliniat Thacker.

În decursul celor patru ani de serviciu militar, Aaron Alexis a avut „o serie de incidente legate de comportamentul său”. a declarat pentru AFP un responsabil militar aflat sub anonimat.

„Nu avem nicio probă şi nici indicii, până acum, că ar fi existat şi alt atacator, chiar dacă nu am exclus complet” această ipoteză, a declarat primarul Washingtonului Vincent Gray.

„Acum suntem siguri că a existat numai o singură persoană responsabilă de crimele (comise) în imobil”, a declarat Cathy Lanier, şefa poliţiei capitalei americane.

Steagul american va fi coborât în bernă până vineri pentru victimele atacului de la Washington

Preşedintele Barack Obama a dat ordinul de a coborî drapelul american în bernă până vineri seară în semn de respect pentru victimele atacului de la Washington, a anunţat luni Casa Albă, citată de AFP.

„În semn de respect pentru victimele actelor de violenţă comise (luni) la Washington (…) ordon ca drapelul american să fie coborât în bernă la Casa Albă şi toate clădirile şi terenurile publice”, a precizat Obama într-un decret difuzat în cursul serii după atacul care s-a soldat cu 13 morţi, printre care şi presupusl autor.

Decretul, care arată că drapelul va fi coborât în bernă până vineri seară, se referă şi la clădirile Marinei şi steagurile posturilor diplomatice şi bazelor americane din întreaga lume.

Preşedinţia a mai anunţat amânarea „ca respect pentru victime şi familiile lor”, a unui eveniment muzical prevâzut pentru luni seară, la care trebuia să asiste Obama la Casa Albă, unde urmau să cânte mai mulţi artişti de origine hispanică, printre care Gloria Estefan şi Ricky Martin.

Treisprezece persoane, printre care şi atacatorul, au fost ucise în atacul care s-a produs luni dimineaţă într-un imobil al Marinei americane la Washington, a anunţat primarul oraşului Vincent Gray, citat de AFP.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Aaron Alexis, un afro-american în vârstă de 34 de ani din Fort Worth (Texas), a afirmat un reprezentant al FBI pentru presă.

Solicitat de AFP, un responsabil al Marinei a precizat că US Navy verifică dacă atacatorul a servit sau nu în rangurile sale, aşa cum au transmis presa americană.

Barack Obama condamnă atacul armat „laş” de la Washington

Preşedintele Barack Obama a condamnat luni atacul dintr-o clădire a Marinei americane şi promite că autorul sau autorii acestui act „laş” vor da socoteală, relatează AFP.

„Ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă”, a remarcat Obama de la Casa Albă, la începutul unui discurs pe care intenţiona să îl consacre economiei.

„Astăzi, acesta s-a produs într-o instituţie militară din capitala noastră. Este vorba de un atac care viza militari şi civili” angajaţi de armată, a adăugat preşedintele.

„Sunt bărbaţi şi femei care au lucrat, şi-au făcut datoria pentru a ne proteja. Sunt patrioţi. Ei cunoşteau pericolul de a fi trimişi în străinătate, însă astăzi ei s-au confruntat cu o violenţă inimaginabilă, pe care nu se aşteptau să o întâlnească aici”, a mai spus Obama.

„Am spus clar echipei mele că vreau o anchetă fără cusur, pentru ca autorităţile federale şi locale să lucreze împreună”, a promis acesta.

„O dată cu progresul acestei anchete, vom face ceea ce este în puterea noastră pentru ca cel sau cei care au comis acest act laş să dea socoteală”, a asigurat acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania. Compania negociază cu cel mai mare operator european de turnuri și infrastructură de telecomunicații
Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania. Compania negociază cu cel mai mare operator european ...
O mare incertitudine după fuziunea dintre Orange și MasMóvil (MasOrange) este ce va face Digi Spania cu spectrul radio achiziționat de la MasMóvil ca parte a condițiilor de aprobare a fuziunii.......
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu acordat proiectului minier de exploatare a aurului și cuprului de la Rovina, județul Hunedoara
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu acordat proiectului minier de exploatare a aurului și cuprului de ...
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul minier de la Rovina, iar fără acesta, compania ...
Rompetrol și-a bugetat o pierdere netă de aproape 40 de milioane de dolari pentru acest an
Rompetrol și-a bugetat o pierdere netă de aproape 40 de milioane de dolari pentru acest an
Acţionarii Rompetrol Rafinare au aprobat, în Adunarea Generală Ordinară, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli ...
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei care deține Jean Paul Gaultier. Evaluările depășesc toate așteptările
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei care deține Jean Paul Gaultier. Evaluările depășesc toate ...
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei Puig, care deține mărci de lux precum Carolina Herrera, Jean ...