Autostrada A8 Tg Mureș – Tg Neamț: Luni vor fi aprobați în Guvern indicatorii pentru capete – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi la Bacău că indicatorii tehnico economici pentru secțiunile I și III din Autostrada Tg Mureș - Tg Neamț vor fi aprobați luni în Guvern. Acesta și-a menținut estimarea că licitația pentru capetele acestei autostrăzi va fi lansată până la finalul anului.
Anemona Andone - joi, 15 dec. 2022, 12:19
Autostrada A8 Tg Mureș - Tg Neamț: Luni vor fi aprobați în Guvern indicatorii pentru capete - Grindeanu

„Luni aprobăm indicatorii în ședință de Guvern. Până la sfârșitul anului lansă în licitație captele din A8, ceea ce am promis”, a declarat Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru A7 Focșani – Bacău.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a publicat pe 9 decembri, două proiecte de act normativ pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai secțiunilor I și, respectiv III din Autostrada Unirii Târgu Mureș – Târgu Neamț (A8). Cele două secțiuni însumează 52 de kilometri plus 2,4 km de drum de legătură și presupun o investiție totală estimată la 6,16 miliarde de lei, inclusiv TVA.

Traseul autostrăzii Târgu Mureș – Ditrău străbate teritoriul administrativ al județului Mureș (km 2+390 – km 0+000 și km 0+000 – km 22+000) respectiv pe teritoriul localităților Gheorghe Doja, Crăciunești, Acățari, Păsăreni, Gălești și orașul Miercurea Nirajului.

Traseul Secțiunii I conține 36 de structuri (16 poduri + 16 pasaje + 4 structuri casetate). Lungimea traseului de autostradă este de 22 km și drum de legătură la autostrada A3 2,390 km.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.): 3,64 miliarde de lei, din care construcții + montaj (inclusiv T.V.A.) 3,13 miliarde de lei.

Traseul autostrăzii aferent Secțiunii III se desfășoară pe raza județelor Neamț (între km 181+195 (km 89+000) – km 209+594 (km 117+399) și Iași (până la km 211+107 (km 118+912).

Traseul Secțiunii III conține 26 de structuri (13 poduri + 11 pasaje + 2 viaducte).

Lungimea totală a Secțiunii III este de 29,912 km.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.): 2,52 miliarde de lei, din care construcții + montaj (inclusiv T.V.A.) 2,13 miliarde de lei.

Finanțarea obiectivelor de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

CITEȘTE ȘI

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...