Autostrada Bacău – Pașcani: Constructorul din Neamț Danlin contestă licitația câștigată de UMB

Compania Danlin XXL a depus contestație după ce grupul UMB a fost desemnat câștigător pe loturile 1 și 2 din Autostrada Bacău - Pașcani. Același constructor din județul Neamț a contestat și licitația pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești - Buzău. Astfel, se lungește procesul de semnare a contractelor pentru ultimele loturi din Autostrada Moldovei (A7).
Anemona Andone - mie, 04 ian. 2023, 18:54
Autostrada Bacău - Pașcani: Constructorul din Neamț Danlin contestă licitația câștigată de UMB

Contestațiile asocierii Danlin XXL – Intertranscom Impex au apărut miercuri, 4 ianuarie, pe site-ul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Pe 23 decembrie 2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, pentru Lotul 2, Trifeşti (județul Neamţ) – Gherăeşti (județul Neamţ) din autostrada Bacău – Pașcani, parte a A7 (Autostrada Moldovei), CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 1,277 miliarde de lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 30 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR. Lungimea acestui lot este de 18,99 km.

Pe 22 decembrie 2022, grupul UMB a fost desemnat câștigător pe lotul 1 (30,3 km) al tronsonului Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei (A7).

„Pentru cei 30,3 km ai lotului 1 al sectorului de autostradă Bacău – Pascani (Săucești – Trifești), constructorul român are la dispoziție 30 de luni și 1,63 de miliarde de lei (fără TVA). Contractul include constructia a 34 de poduri și pasaje dar și a unui viaduct de o complexitate tehnica ridicata (567 metri) și poate fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a transmis atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Același constructor din județul Neamț a depus contestație și în cadrul licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, după ce au fost desemnați câștigători turcii de la Nurol. În acest caz, CNSC a admis în parte contestația Danlin XXL. CNAIR a atacat însă decizia CNSC la Curtea de Apel București, primul termen fiind stabilit pentru data de 18 ianuarie.

Din cele 13 loturi ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin PNRR, mai rămâne de clarificat situația pe patru loturi, respectiv lotul 3 din tronsonul Ploiești – Buzău și cele trei loturi din tronsonul Bacău – Pașcani.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...