Autostrada Bucureşti-Ploieşti: Se toarnă asfalt pe bretelele de legătură cu Voluntari FOTO

Constructorii fac progrese pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti (A3), astfel încât peste o lună să se poată circula pe încă trei kilometri din această şosea. Recent, au turnat asfalt pe bretelele ce fac legătura cu Voluntari, potrivit unor imagini postate pe un forum de infrastructură.
Economica.net - mar, 22 nov. 2016, 22:08
Autostrada Bucureşti-Ploieşti: Se toarnă asfalt pe bretelele de legătură cu Voluntari FOTO

Lucrările avansează pe şantierul de la intrarea în Capitală a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, constructorii turnând asfalt pe bretelele de la strada Popasului din Voluntari, potrivit unor imagini posate pe forumul PeUndeMerg.ro (galerie foto).

De asemenea, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR, a postat la rândul său pe pagina proprie de Facebook o înregistrare video cu lucrările de pe A3, de lângă Bucureşti.

Pe 20 decembrie, autorităţile intenţionează să deschidă traficului aproape 3 km din autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, de la Şoseaua de Centură până în Strada Popasului, Voluntari.

„Am evaluat şi posibilitatea să dechidem traficul. Din punct de vedere tehnic se poate. Vor fi circa 2,5 km din contractul vechi finalizaţi în momentul de faţă şi circa 500 de metri din contractul nou cu descărcare la Popasului”, a explicat Cătălin Homor, directorul general al CNAIR, potrivit Hotnews.ro.

Pentru a se încadra în termenul anunţat de către şeful de la Drumuri pentru deschiderea traficului pe această bucată de şosea, constructorii lucrează intens, inclusiv seara, după ora 18:00.

Întrebat dacă 20 decembrie este un termen realist pentru deschiderea traficului, Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, consultantul care se ocupă de proiect, a spus pentru ECONOMICA.NETlucrările ar putea fi terminate şi mai repede, respectiv pe 12 decembrie, dacă vremea va permite acest lucru.

Termenul pentru finalizarea integrală a lucrărilor pe ultimii 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, ce includ cei 500 de metri de la Popasului, este noiembrie anul viitor, conform informaţiilor de pe site-ul CNAIR.

Compania de Drumuri a relicitat în mai 2015 această porțiune din autostradă, după ce în perioada februarie-martie 2015 a făcut recepția lucrărilor pentru tronsonul cuprins între km. 3,32 si 7,4, iar pentru prima bucată a reziliat contractul cu compania italiană Impresa Pizzarotti.

CNADNR a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construirea celor 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie anul acesta iar termenul de finalizare este noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Cei 3,3 km de autostradă „urbană” nu vor avea bandă de urgență, dar vor exista trei benzi pentru circulație. De asemenea, constructorul este obligat să realizeze și sistemul de iluminare și să monteze panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul, în condiţiile în care această porţiune este aproape de clădiri.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...