Grecii de la Aktor lucrează şi seara pentru finalizarea ultimilor 3,3 km din autostrada Bucureşti-Ploieşti FOTO

Muncitorii lucrează inclusiv seara pentru finalizarea sectorului de 3,3 kilometri care a mai rămas de construit din autostrada Bucureşti-Ploieşti, potrivit unor imagini publicate de către Compania de Drumuri. La finele lunii trecute a fost efectuată prima plată către constructorii greci de la Aktor.
Economica.net - mie, 16 nov. 2016, 22:07
Grecii de la Aktor lucrează şi seara pentru finalizarea ultimilor 3,3 km din autostrada Bucureşti-Ploieşti FOTO

Constructorii ultimilor kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) lucrează intens pentru a se încadra în termenul de 20 decembrie, anunţat de şeful de la Drumuri pentru deschiderea traficului pe o porţiune din acest ciot de autostradă.

Din imaginile publicate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reiese că pe şantier se lucrează inclusiv seara, după ora 18:00.

La finele lunii octombrie, CNAIR a efectuat prima plată, în valoare de 5 milioane de lei, pentru construirea celor 3,3 kilometri.

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunţat data de 20 decembrie ca termen pentru finalizarea lucrărilor pe cei trei kilometri din autostrada A3, de la Şoseaua de Centura până în strada Popasului, potrivit Hotnews.ro.

Întrebat dacă acesta este un termen realist, Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, consultantul care se ocupă de proiect, a spus pentru ECONOMICA.NET că lucrările ar putea fi terminate şi mai repede, respectiv pe 12 decembrie, dacă vremea va permite acest lucru.

„Dacă vremea e cum trebuie, sunt şanse ca lucrările să fie gata pe 10-12 decembrie„, a spus Eduard Hanganu, precizând că lucrările de finisaje care mai trebuie efectuate nu pot fi executate în condiţii de ploaie şi frig. De exemplu, aplicarea vopselei de marcaj nu se poate face dacă temperatura coboară sub 10 grade.

„Dacă plouă o săptămână, oprim lucrările”, a mai spus Hanganu, menţionând că fiecare zi de ploaie va însemna încă o zi de întârziere.

Compania de Drumuri a relicitat în mai 2015 această porțiune din autostradă, după ce în perioada februarie-martie 2015 a făcut recepția lucrărilor pentru tronsonul cuprins între km. 3,32 si 7,4, iar pentru prima bucată a reziliat contractul cu compania italiană Impresa Pizzarotti.

CNADNR a semnat în decembrie 2015 contractul pentru constructia celor 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie anul acesta iar termenul de finalizare este noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani – Fabrica de Glucoză, în apropiere de Mobexpert. Este o intersecție în cruce în zona Petricani, apoi proiectul are în vedere construcția unor noduri rutiere în zona Gherghiței și în Voluntari, la Strada Popasului. Nodul rutier din zona Gherghiței face legătura sectorul 2 spre sudul Capitalei. Nodul rutier din zona Petricani asigură legătura cu partea de nord a Bucureștiului. După ieşirea din Capitală, traseul autostrăzii trece în apropiere de localitatea Voluntari, apoi secțiunea se racordează la autostrada deja construită.

Cei 3,3 km de autostradă „urbană” nu vor avea bandă de urgență, dar vor exista trei benzi pentru circulație. De asemenea, constructorul este obligat să realizeze și sistemul de iluminare și să monteze panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul, în condiţiile în care această porţiune este aproape de clădiri.

Te-ar mai putea interesa și
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) continuă, avertizează specialiştii......
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele ...
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...