Autostrada Bucureștiului: A fost montată prima grindă de pe A0, la pasajul peste calea ferată București – Giurgiu FOTO

Vineri, 21 ianuarie, a fost montată prima grindă de pe Autostrada Bucureștiului (A0), a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. El a estimat din nou că în decembrie 2022 se va circula pe primii kilometri din A0, între DN5 și DN6.
Ion Dobreanu - vin, 21 ian. 2022, 17:56
Autostrada Bucureștiului: A fost montată prima grindă de pe A0, la pasajul peste calea ferată București - Giurgiu FOTO

„De astăzi a început montarea celor 168 de grinzi, la pasajul peste CF București – Giurgiu km 70+500, din totalul celor 811 necesare Lotului II al A0 Sud”, a precizat secretarul de stat, pe pagina proprie de Facebook.

a0 grinda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit lui, continuă producția de grinzi în șantier, iar până acum au fost realizate 500 din cele 1460 de grinzi necesare loturilor 1 și 2 ale A0 Sud.

„Pe acest șantier ajung, în fiecare zi, circa 20.000 de tone de balast necesar pentru realizarea terasamentelor autostrăzii”, a mai spus oficialul din Transporturi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El a adăugat că au fost forați, armați și turnați 864 de piloți din cei 890 necesari celor 15 poduri și pasaje de pe amplasament.

Mai departe, continuă relocarea rețelelor de utilități și devierea lor pentru eliberarea amplasamentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Din toamna anului 2020 se lucrează pe toată lungimea lotului 2 al A0 Sud, pentru cei aproape 15 km de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu). În decembrie 2022 se va circula pe Autostrada Bucureștiului, între DN5 și DN6 și, cu o mobilizare bună a antreprenorilor, în 2023, pe toată A0 Sud”, a mai spus Scrioșteanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km. Aceasta face parte dintr-un uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Așa cum am promis în urmă cu 2 ani, în 2022 vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoșoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele Domnești, Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica. Din 2023, vom circula și pe cele 3 loturi de pe zona de Sud a Autostrăzii Bucureștiului – A0”, a conchis secretarul de stat în Transporturi.

Te-ar mai putea interesa și
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare mare, uneori dispecerul stă la masă și se plictisește”
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare ...
Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția este bine cunoscută, dar puțini știu că acest lucru este posibil datorită unei soluții de management al traficului......
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul va ajunge la acelaşi preţ cu euro
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul ...
Ultimele prognoze anunţate de BNR asupra inflaţiei schimbă şi viziunea economiştilor şefi asupra dobâzii cheie şi ...
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul continent
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul ...
Din ce în ce mai multe gaze naturale lichefiate (LNG) ajung în Europa, iar potențiala reducere a livrărilor de gaze rusești ...
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat ...