Autostrada Bucureștiului A0: Constructorul chinez execută foraje în zona intersecției cu DN2 – secretar de stat

Constructorul chinez China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC) al lotului 3 Nord din Autostrada Bucureștiului a început realizarea forajelor în zona nodului rutier A0 - DN2, a transmis sâmbătă secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Potrivit lui, această zonă care va face legătura cu lotul 2, construit deja de UMB, ar putea fi gata până la final de an.
Anemona Andone - sâm, 13 apr. 2024, 17:13
Autostrada Bucureștiului A0: Constructorul chinez execută foraje în zona intersecției cu DN2 - secretar de stat

 

„Sunt pe șantierul lotului 3 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0 Nord, unde constructorul chinez a început realizarea forajelor în zona nodului rutier A0 – DN2. Constructorul prioritizează această zonă a nodului rutier A0 – DN2 din Lotul 3 Nord în scopul facilitării folosirii descărcării traficului rutier de pe A0 dinspre Autostrada București-Ploiești A3 spre DN2, astfel încât să putem circula pe întregul Lot 2 Nord, pe care l-am dat în trafic parțial la sfârșitul anului trecut, până la sfârșitul acestui an”, a explicat Scrioșteanu, pe pagina proprie de Facebook.

a0

Constructorul este compania China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC), iar acesta va fi primul sector de autostradă construit de o companie chineză, în cadrul căruia va executa:

– 8,6 km lungime
– nod rutier la intersecția cu DN2 București-Urziceni (km 40+230)
– 7 structuri (pasaje, poduri)
– parcare de scurtă durată

Luna trecută, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire pentru un segment de circa doi kilometri din lotul 3 Nord al Autostrăzii Bucureștiului.

Amintim că acest lot de autostradă (8,6 km) este primul și singurul câștigat de o companie din China în România.

„Amplasamentul lucrărilor este situat în partea de nord a municipiului București, pe teritoriul județului llfov, pe raza unității administrativ teritoriale Afumați, sector km 39+300 – km 41+230, la intersecția cu drumul național DN 2”, se arată în documentul datat 11 martie 2024.

Autorizația de construire vizează:

– Lucrări de drum (structuri rutiere, terasamente, etc);
– Lucrări de artă
pasaj pe bretea 1 peste autostradă – km 39+612,
pasaj pe autostradă peste DN 2 București – Urziceni – km 40+134,
pasaj pe bretea 5 peste autostradă – km 40+850.
– Nod rutier DN 2 (km 40+230);
– Lucrări de consolidare;
– Relocări drumuri existente;
– Lucrări de siguranța circulației;
– Lucrări de iluminat;
– ITS;
– Lucrări de protecția mediului

Valoarea lucrărilor autorizate este de 95,48 milioane de lei, fără TVA.

În februarie, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, anunța că antreprenorul lotului 3 Nord din Autostrada Bucureștiului (A0), compania China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), a depus proiectul pentru autorizația de construire necesar executării celor doi kilometri către DN2, astfel încât la finalul anului să se poata circula și pe cei nouă kilometri de pe lotul 2, finalizați încă de anul trecut de UMB.

7 poduri și pasaje pe lotul 3 al A0 Nord

Lotul 3 Nord are o lungime de 8,6 km și asigură legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica). Pe traseul acestui lot vor fi construite șapte poduri și pasaje dar și un nod rutier care va face legătura cu DN2.

Durata contractului include 12 luni de proiectare și 18 luni de executie. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 mai 2023, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este ultimul trimestru al anului 2025.

Lotul 3 A0 Nord, alături de lotul 1 A0 Nord, atribuit italienilor de la Pizzarotti, sunt cele mai întârziate de pe întreaga A0, din cauza procedurilor lungi de achiziție (trei – patru ani).

Din cele șapte loturi ale Autostrăzii Bucureștiului, două loturi au fost finalizate anul trecut, respectiv lotul 2 Nord (UMB) și lotul 2 Sud (Alarko). Pe lotul 1 Sud lucrează tot turcii de la Alarko, pe lotul 3 Sud grecii de la Aktor, iar pe lotul 4 Nord – grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...