Autostrada Bucureștiului: Imagini noi cu secțiunea Jilava – Bragadiru, ce ar urma să fie dată în trafic luna aceasta

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu secțiunea DN5 - DN6 din lotul 2 al A0 Sud, ce ar urma să fie deschisă traficului până la finalul anului, potrivit estimărilor oficialilor din Transporturi. Având în vedere ninsoarea din ultima perioadă, este exclus ca și secțiunea DN5 - DN4 să fie dată în circulație tot anul acesta, estimează pasionații de infrastructură.
Anemona Andone - vin, 08 dec. 2023, 19:14
Autostrada Bucureștiului: Imagini noi cu secțiunea Jilava - Bragadiru, ce ar urma să fie dată în trafic luna aceasta

Ninsoarea a pus stăpânire pe șantierul lotului 2 al A0 Sud, după cum arată imaginile postate vineri pe canalul de YouTube Infrastructure Romania.

Imaginile cu lotul 2 al A0 Sud încep de la nodul rutier cu DN6 – Bragadiru până la cel cu DN5 – Jilava.

 

În timp ce oficialii din Transporturi și unii pasionați de infrastructură apreciază că această secțiune de circa 10 kilometri din A0 Sud poate fi deschisă până la finalul anului, unii pasionați sunt sceptici că și pe secțiunea de la DN5 până la DN4 se va putea circula tot de anul acesta.

Mai mult, chiar secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu menționa în postări anterioare de pe acest șantier că vremea neprielnică ar putea afecta șansele deschiderii circulației și pe secțiunea DN5 – DN4.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat faza de pre-recepție pe lotul 2 al A0 Sud, unde se fac ultimele pregătiri pentru darea în trafic a circa 10 kilometri între DN5 și DN6, a informat miercuri seara secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Cum am spus, acest lot va fi finalizat până la sfârșitul acestui an și se va circula cel puțin între DN5 și DN6, la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, iar constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței”, a mai spus oficialul din Transporturi într-o postare de pe șantier.

Lotul 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0 are o lungime totală de 16,3 kilometri și este construit, alături de lotul 1, de compania din Turcia Alsim Alarko.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că „în scurt timp” va fi deschisă circulația pe secțiunea de aproape 10 kilometri dintre DN5 și DN6 (Jilava – Bragadiru) și a transmis la rândul său promisiunile constructorului de a finaliza și secțiunea de la DN5 la DN4 tot anul acesta.

Amintim că pe 29 noiembrie, CNAIR a deschis circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești), construit de grupul UMB.

FOTO – VIDEO: YouTube Infrastructure Romania

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini full electrice cresc în Europa, dar prețurile rămân ridicate
Vânzările de mașini full electrice cresc în Europa, dar prețurile rămân ridicate
Vânzările de maşini electrice (BEV) au crescut, anul trecut, la nivel european, cu 28%, şi cu peste o treime numai în Uniunea Europeană (UE), comparativ cu datele din 2022, însă constructorii......
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Elveţienii sunt chemaţi duminică la vot pentru a se pronunţa asupra a două propuneri cruciale pentru pensionari: plata ...
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
Traficul feroviar pe intervalul Chiajna - Grădinari este închis la această oră, din cauza unui deranjament înregistrat ...
Fondurile de pensii private obligatorii se apropie de active de 130 de miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii se apropie de active de 130 de miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 128,73 miliarde lei, la finalul lunii ianuarie 2024, ...