Autostrada Bucureștiului: Italienii de la Pizzarotti, desemnați câștigători pe lotul 1 al A0 Nord

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 1 (17,5 km) din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), după reevaluarea ofertelor. Este vorba de asocierea Pizzarotti - Retter, a anunțat marți directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.
Anemona Andone - mar, 09 aug. 2022, 11:29
Autostrada Bucureștiului: Italienii de la Pizzarotti, desemnați câștigători pe lotul 1 al A0 Nord

„Am făcut astăzi un pas important pentru completarea Autostrăzii de Centură a municipiului București. După reevaluarea ofertelor, contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord are câștigător desemnat. Sunt 17,5 km pe care Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia s.p.a.- Retter Projectmanagement trebuie să îi finalizeze în 34 de luni (12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția lucrărilor), după semnarea contractului”, a menționat Pistol.

Contractul cu o valoare de 815,07 milioane lei, fără TVA, este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

În acest moment situația pe celelalte trei din cele patru loturi ale Sectorului nordic al Autostrăzii de Centură București (49,57 km) este următoarea:

– Pe Lotul 2, cu o lungime de 19 km, Asocierea SC SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade demarează lucrările de construire.
Pentru proiectul cu o valoare de 831,92 milioane de lei, fără TVA, ordinul de începere al fazei de proiectare (12 luni) a fost emis în luna august a anului trecut. Constructorul va intra săptămâna viitoare în faza de execuție a lucrărilor (22 de luni), iar în anul 2024 circulația pe acest sector de autostradă va fi deschisă, anticipează șeful CNAIR.

– Pe Lotul 4, cu o lungime de 4,47 km, același constructor român (Asocierea SC SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade), este în faza de proiectare (12 luni). După finalizarea proiectului tehnic, se va intra în perioada de 18 luni pentru execuția lucrărilor, ceea ce va face posibilă deschiderea circulație pe acest sector tot în anul 2024. Valoarea de 312,63 milioane de lei, fără TVA, este asigurată de asemenea din fonduri europene nerambursabile.

– Urmează să fie soluționată și situația Lotului 3 (8,6 km) al A0 Nord. În acest moment ofertele sunt în faza de reevaluare ca urmare a deciziei Curții de Apel București. Oferta constructorului turc IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., declarată câștigătoare încă din decembrie anul trecut, a fost contestată. După soluționare, constructorul care va semna contractul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, a explicat directorul general al CNAIR.

 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat la rândul său că încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului București (49,57 km) au constructor desemnat.

Potrivit lui Grindeanu, în cadrul viitorului contract vor fi construite și două structuri de mari dimensiuni:
– Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7,
– Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea.

CNAIR a transmis într-un comunicat de presă că, în cadrul contractului sunt prevăzute 10 structuri dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată, având o lungime de 733 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF101 București – Pitești DN7) și respectiv 650 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea).

Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord – Lotul 1 se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DJ 601A (Dragomirești Vale – Bâcu) și DN 1 în dreptul localității Corbeanca.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...