Autostrada Bucureștiului: Italienii de la Pizzarotti, desemnați câștigători pe lotul 1 al A0 Nord

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 1 (17,5 km) din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), după reevaluarea ofertelor. Este vorba de asocierea Pizzarotti - Retter, a anunțat marți directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.
Anemona Andone - mar, 09 aug. 2022, 11:29
Autostrada Bucureștiului: Italienii de la Pizzarotti, desemnați câștigători pe lotul 1 al A0 Nord

„Am făcut astăzi un pas important pentru completarea Autostrăzii de Centură a municipiului București. După reevaluarea ofertelor, contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord are câștigător desemnat. Sunt 17,5 km pe care Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia s.p.a.- Retter Projectmanagement trebuie să îi finalizeze în 34 de luni (12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția lucrărilor), după semnarea contractului”, a menționat Pistol.

Contractul cu o valoare de 815,07 milioane lei, fără TVA, este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

În acest moment situația pe celelalte trei din cele patru loturi ale Sectorului nordic al Autostrăzii de Centură București (49,57 km) este următoarea:

– Pe Lotul 2, cu o lungime de 19 km, Asocierea SC SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade demarează lucrările de construire.
Pentru proiectul cu o valoare de 831,92 milioane de lei, fără TVA, ordinul de începere al fazei de proiectare (12 luni) a fost emis în luna august a anului trecut. Constructorul va intra săptămâna viitoare în faza de execuție a lucrărilor (22 de luni), iar în anul 2024 circulația pe acest sector de autostradă va fi deschisă, anticipează șeful CNAIR.

– Pe Lotul 4, cu o lungime de 4,47 km, același constructor român (Asocierea SC SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade), este în faza de proiectare (12 luni). După finalizarea proiectului tehnic, se va intra în perioada de 18 luni pentru execuția lucrărilor, ceea ce va face posibilă deschiderea circulație pe acest sector tot în anul 2024. Valoarea de 312,63 milioane de lei, fără TVA, este asigurată de asemenea din fonduri europene nerambursabile.

– Urmează să fie soluționată și situația Lotului 3 (8,6 km) al A0 Nord. În acest moment ofertele sunt în faza de reevaluare ca urmare a deciziei Curții de Apel București. Oferta constructorului turc IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., declarată câștigătoare încă din decembrie anul trecut, a fost contestată. După soluționare, constructorul care va semna contractul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, a explicat directorul general al CNAIR.

 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat la rândul său că încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului București (49,57 km) au constructor desemnat.

Potrivit lui Grindeanu, în cadrul viitorului contract vor fi construite și două structuri de mari dimensiuni:
– Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7,
– Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea.

CNAIR a transmis într-un comunicat de presă că, în cadrul contractului sunt prevăzute 10 structuri dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată, având o lungime de 733 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF101 București – Pitești DN7) și respectiv 650 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea).

Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord – Lotul 1 se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DJ 601A (Dragomirești Vale – Bâcu) și DN 1 în dreptul localității Corbeanca.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Te-ar mai putea interesa și
E.ON a semnat un acord cu Guvernul german privind o posibilă prelungire a funcționării centralei nucleare Isar și după 31 decembrie 2022
E.ON a semnat un acord cu Guvernul german privind o posibilă prelungire a funcționării centralei nucleare Isar și după ...
Subsidiara deţinută în totalitate de E.ON, PreussenElektra GmbH, a ajuns la un acord cu Ministerul Federal al Economiei şi al Acţiunilor Climatice (BMWK) şi Ministerul Federal pentru Mediu,......
Autostrada Moldovei: UMB a adus primele utilaje pe lotul 4 din tronsonul Buzău – Focșani VIDEO
Autostrada Moldovei: UMB a adus primele utilaje pe lotul 4 din tronsonul Buzău – Focșani VIDEO
Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a adus deja primele utilaje la Focșani, pe drumul ...
Autoritățile ruse au cerut explicații companiei Apple pentru eliminarea aplicațiilor VK din App Store
Autoritățile ruse au cerut explicații companiei Apple pentru eliminarea aplicațiilor VK din App Store
Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a cerut miercuri explicaţii de la Apple după ce aplicaţiile operate ...
Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată între 30 septembrie și 6 octombrie
Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată între 30 septembrie și 6 octombrie
Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie 2022 (începând cu ora 21.00) – 06 octombrie 2022 (ora ...