Autostrada Bucureștiului: Mâine la 12:00 se deschid circulației primii kilometri din secțiunea sudică UPDATE VIDEO

Sâmbătă, la ora 12.00, se deschid circulației aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/Bragadiru), a informat vineri Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector face parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko. Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis la rândul său imagini live de pe cel mai nou tronson de autostradă din România.
Anemona Andone - vin, 29 dec. 2023, 13:23
Autostrada Bucureștiului: Mâine la 12:00 se deschid circulației primii kilometri din secțiunea sudică UPDATE VIDEO

Update 13:40

 

„De mâine, de la ora 12, se va putea circula pe încă un tronson din Autostrada București A0, respectiv lotul 2 Sud, între Cornetu – Bragadiru și Jilava -1 Decembrie, lot cu care ajungem la un total de 96 km de autostradă și drum expres finalizați în acest an”, a scris oficialul din Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Acest lot de autostradă are o lungime de 16,3 km și va fi dat în trafic tronsonul între DN5 (Jilava-1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru-Cornetu) care va permite astfel circulația rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei.

„Constructorul continuă lucrările pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, respectiv pentru încă aproximativ 7 km aferenți Lotului 1 Sud, în cel mai scurt timp, dar și până la nodul rutier dintre A0 și Autostrada Soarele A2. În ceea ce privește pasajul rutier peste autostradă de la Berceni, pe al cărui șantier am fost și aseară, acesta va fi dat în trafic în 2 săptămâni, pentru a putea fi finalizate lucrările la nivel de autostradă și sub pasaj”, a mai informat Scrioșteanu.

Lotul 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0) are o lungime de 16,3 km și traversează orașul Bragadiru, orașul Măgurele și comunele Jilava și Vidra (Ilfov).

Știrea inițială

Lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81% iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) au un stadiu fizic de 98%. În prima parte a anului viitor cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, asttfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru, a estimat Cristian Pistol.

Pe lotul 3, între Bragadiru și Joița (17,96 km), lucrările au ajuns la un stadiu de doar 56%. Pentru a finaliza lucrările în vara anului viitor, constructorul grec trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze mult mai bine, a mai spus șeful CNAIR.

Potrivit lui, finalizarea celor trei loturi ale semi-inelului sudic al A0 va face posibilă circulația în regim de autostradă între A1 și A2, pe 51,19 km.

Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM/PT), este de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

FOTO: Facebook Cristian Pistol

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri parlamentare în Franţa: 250.000 de manifestanţi au protestat împotriva extremei drepte în Franţa
Alegeri parlamentare în Franţa: 250.000 de manifestanţi au protestat împotriva extremei drepte în Franţa
Cel puţin 250.000 de persoane au mărşăluit sâmbătă în Franţa, în semn de protest împotriva extremei drepte, aflată în poziţie de forţă în perspectiva alegerilor legislative......
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o "pauză tactică" în ofensiva din Gaza, pentru a permite livrarea ...
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor ...
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung pierde podiumul. ”Până când vor afișa noi date precum glicemia, consumatorii vor gravita către segmentele de preț medii”
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung ...
Piața de dispozitive purtabile (ceasuri smart, brățări de fitness, căști, etc.) a început anul 2024 cu o creștere ...