Autostrada Buzău – Focșani: Au fost semnate contractele pentru loturile 1 și 4 – Grindeanu UPDATE

Contractele pentru execuția loturilor 1 și 4 din Autostrada Buzău - Focșani (82,44 km) au fost semnate, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, într-o conferință la Prefectura Vrancea. Contractele pentru construcția celor peste 15 kilometri ai loturilor de la capete au fost câștigate de grupul UMB.
Anemona Andone - mar, 06 sept. 2022, 14:36
Autostrada Buzău - Focșani: Au fost semnate contractele pentru loturile 1 și 4 - Grindeanu UPDATE

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a estimat că până la sfârșitul anului vor fi desemnați câștigători și pe restul tronsoanelor din Autostrada Moldovei finanțată prin PNRR.

Până în prezent au fost semnate contractele pentru 4 din cele 13 tronsoane ale A7 Ploiești – Pașcani.

UPDATE 15:50

Contracte de 1,4 miliarde de lei

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat la rândul său că marți au fost semnate încă două noi contracte de execuție lucrări pentru Autostrada Moldova A7, pe tronsonul Buzău – Focșani. Este vorba despre Lotul 1 și Lotul 4, al căror antreprenor este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Contractele prevăd execuția a unui total de 15,5 km, format din:
– 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟭 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂 – 𝗩𝗮𝗱𝘂 𝗣𝗮𝘀𝗶𝗶 (km 0+000 – km 4+600) – 4,6 km
– 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟰 𝗠𝗮𝗻𝗱𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗠𝘂𝗻𝘁𝗲𝗻𝗶 – 𝗙𝗼𝗰𝘀𝗮𝗻𝗶 𝗡𝗼𝗿𝗱 (km 71+500 – km 82+440) – 10,9 km

Termenul de execuție este de 20 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Valoarea contractelor este de:
● 689,285 milioane de lei, fără TVA – Lotul 1
● 763,720 milioane de lei, fără TVA – Lotul 4

Scrioșteanu amintește că, până acum, s-au semnat 4 contracte de execuție pentru Autostrada Moldovei, dintre care două au ordin de începere emis și a început execuția lucrărilor în teren. Pentru cele două contracte menționate mai sus, se vor emite ordinele de începere a lucrărilor în termen de maximum 90 zile, moment la care vom avea în execuție peste 𝟲𝟰 𝗸𝗺 în total pentru A7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construcția a încă 15,54 de km din Autostrada Moldova (A7), finanțată prin PNRR, poate începe în scurt timp, a anunțat pe 22 august Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pentru rezultatul licitației tronsoanelor 1 și 4 ale Autostrăzii Buzău – Focșani nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal, a explicat atunci șeful CNAIR.

Tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA).

Tronsonul 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA).

Constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Amintim că, pe 4 august, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorii contractelor pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani (A7). Este vorba despre firmele din grupul UMB. Acestea sunt primele contracte de pe Autostrada Moldovei, finanțate prin PNRR, câștigate de constructorul român Dorinel Umbrărescu.

CNAIR urmează să desemneze câștigătorul și pe loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău – Focșani.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...