Autostrada Buzău – Focșani, la primul termen ratat de Drulă: Luna august a trecut, licitația n-a apărut

Tronsonul Buzău - Focșani, al doilea din Autostrada Moldovei (A7) care urma să fie scos la licitație după Ploiești - Buzău, încă se lasă așteptat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Asa deși în august ar fi trebuit să aibă loc "intrarea oficială în Moldova", conform unui calendar anunțat în mai de șeful Transporturilor Cătălin Drulă.
Anemona Andone - joi, 02 sept. 2021, 23:57
Autostrada Buzău - Focșani, la primul termen ratat de Drulă: Luna august a trecut, licitația n-a apărut

Primele patru tronsoane din A7, de la Ploiești la Pașcani, vor fi scoase la licitație pentru construcție anul acesta, spunea la jumătatea lunii mai ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Primul era Ploiești -Buzău în mai, urmat de Buzău – Focșani în august și de Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani în decembrie.

„Proiectul pe 320 de kilometri pornește de la Dumbrava, lângă Ploiești spre Buzău, Focșani, Bacău până la Pașcani. Toate sectoarele astea sunt în fază finală cu proiectul tehnic. Sunt gata dinspre sud spre nord, dar nu e diferență mare între ele, e vorba doar de câteva luni. Spre exemplu, Ploiești – Buzău, indicatorii tehnico-economici aprobați în Guvern, facem exproprierile, lansăm licitația de execuție – noi ne-am propus luna aceasta. În august, Buzău – Focșani, intrăm oficial în Moldova, ca să nu avem niciun dubiu și sper ca la sfârșitul anului, în decembrie, să fie sectoarele Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani”, detalia în mai șeful Transporturilor, în cadrul unui interviu pentru Europa FM.

Între timp, pe 1 iunie a fost scos la licitație tronsonul Ploiești – Buzău. Din cauza numeroaselor solicitări de clarificări, termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit, cel mai recent fiind 16 septembrie.

În ceea ce privește licitația pentru tronsonul Buzău – Focșani din A7, o explicație pentru depășirea termenului din calendarul lui Drulă ar fi, printre altele, lipsa acordului de mediu.

Dacă pentru tronsonul Ploiești – Buzău, acordul de mediu a fost publicat pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) pe 30 martie, pentru Buzău – Focșani pasionații de infrastructură estimează că acordul de mediu ar putea fi emis în luna noiembrie (foto jos).

acord de mediu A7

 

 

 

 

Rămâne de văzut când va avea loc „intrarea oficială în Moldova”, precum și ce companii vor depune oferte pentru a construi cea mai importantă autostradă din cea mai săracă regiune a țării în șosele de mare viteză.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...