Autostrada Buzău – Focșani: UMB, desemnat luni câștigător și pe loturile 2 și 3 UPDATE

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat luni câștigător și pe loturile 2 și 3 (67 km) din Autostrada Buzău - Focșani (A7), potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Amintim că grupul UMB va construi și loturile 1 și 4 din tronsonul care leagă Muntenia de Moldova.
Anemona Andone - lun, 19 sept. 2022, 16:23
Autostrada Buzău - Focșani: UMB, desemnat luni câștigător și pe loturile 2 și 3 UPDATE

UPDATE 17:00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că luni, 19 septembrie 2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, pentru Tronsonul 2 (km 4+600 – km 35+400) Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și pentru Tronsonul 3 (km 35+400 – km 71+500) Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni din autostrada BUZĂU – FOCȘANI, a comunicat rezultatul procedurilor de atribuire a celor 2 contracte de execuție lucrări.

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L.

· Pentru Tronsonul 2, cu preţul de 1,317 miliarde de lei fără TVA

· Pentru Tronsonul 3, cu preţul de 1,469 miliarde de lei fără TVA

Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR.

Știrea inițială

„A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani (A7)! În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat”, a transmis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit lui, câștigătorul desemnat luni pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău – Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.

Anunțul de licitație pentru execuția loturilor 2 și 3 din Autostrada A7 Buzău – Focșani a fost publicat pe 10 februarie.

– Lot 2: km 4+600 – km 35+400 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, în lungime de 30,80 km; valoarea estimată fără TVA: 1,64 miliarde – 1,94 miliarde de lei

– Lot 3 km 35+400 – km 71+500 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni, în lungime de 36,10 km; valoarea estimată fără TVA: 1,83 miliarde – 2,16 miliarde de lei.

Pe 10 mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit 28 de oferte la licitațiile pentru construirea tronsonului Buzău – Focșani din A7, care leagă Muntenia de Moldova.

Construcția celor patru loturi ale Autostrăzii Buzău – Focșani (82,44 km) este finanțată prin PNRR.

– Lotul 1 (4,60 km): Buzău – Vadu Pașii
– Lotul 2 (30,80 km): Vadu Pașii – Râmnicu Sărat
– Lotul 3 (36,10 km): Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni
– Lotul 4 (10,94 km): Mândrești Munteni – Focșani Nord

Te-ar mai putea interesa și
Teilor Holding revine pe profit în primul semestru din 2023, după pierderea de 2,4 milioane de lei înregistrată în primele șase luni ale anului trecut
Teilor Holding revine pe profit în primul semestru din 2023, după pierderea de 2,4 milioane de lei înregistrată în primele ...
Grupul de companii Teilor Holding S.A., care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange, raportează venituri......
Biden autorizează începerea de noi foraje petroliere în Golful Mexic
Biden autorizează începerea de noi foraje petroliere în Golful Mexic
Administraţia americană a lui Joe Biden a anunţat vineri viitoarea eliberare a unor licenţe pentru exploatarea de petrol ...
Nokian Tyres dă startul angajarilor: caută 550 de persoane. ”Fabrica din Oradea va fi prima din industrie cu emisii zero”
Nokian Tyres dă startul angajarilor: caută 550 de persoane. ”Fabrica din Oradea va fi prima din industrie cu emisii zero”
Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunță că a dat startul procesului de recrutare pentru fabrica pe care ...
Sebastian Burduja: România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an
Sebastian Burduja: România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an
România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, consideră ministrul ...