Autostrada Buzău – Focșani: Umbrărescu, reconfirmat câștigător pe loturile 2 și 3

Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat din nou câștigător pe Dorinel Umbrărescu pe loturile de mijloc ale tronsonului Buzău - Focșani din Autostrada Moldovei (A7), potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Astfel, grupul UMB ar putea construi prima autostradă ce va uni două provincii istorice românești, respectiv Muntenia de Moldova.
Anemona Andone - lun, 12 dec. 2022, 14:26
Autostrada Buzău - Focșani: Umbrărescu, reconfirmat câștigător pe loturile 2 și 3
„Reevaluarea ofertelor pentru ultimele două loturi ale Autostrăzii Buzău – Focșani (A7) a fost finalizată! Constructorul român, desemnat inițial de CNAIR, a fost menținut”, a transmis luni șeful Transporturilor.

Cele două loturi înseamnă, cumulat, 67 de km: Lotul 2 între Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și Lotul 3 între Râmnicu Sarat – Mândrești Munteni.

„Dacă nu vor fi depuse noi contestații este posibil ca anul acesta să semnăm și aceste două contracte din Autostrada Moldovei”, a mai spus Grindeanu.

Lucrările pentru ambele tronsoane au o valoare totală de 2,78 miliarde de lei (fără TVA) și sunt finanțate prin PNRR. Termenul de finalizare este de 26 de luni de la semnarea contractelor.

Grupul UMB a fost desemnat din nou câștigător, după reevaluarea dispusă de Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

CNAIR a reevaluat ofertele pentru loturile 2 și 3 (67 km) din Autostrada Buzău – Focșani, după ce a fost admisă în parte contestația turcilor de la Tekfen. CNAIR a trecut la reevaluare și nu a atacat decizia CNSC pentru a nu se mai pierde timp, au spus anterior pentru ECONOMICA.NET surse oficiale.

Pe 19 septembrie, constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat inițial câștigător pe loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău – Focșani (A7), potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani, câștigate de UMB, vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
CFR: Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele, circulația trenurilor fiind adaptată condițiilor de iarnă. Se înregistrează întârzieri în Gara de Nord
CFR: Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele, circulația trenurilor fiind adaptată condițiilor de iarnă. ...
Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo şi se înregistrează întârzieri în Gara de Nord,......
Agenția S&P a retrogradat ratingurile Ungariei la „BBB-/A-3”, cu perspectivă stabilă
Agenția S&P a retrogradat ratingurile Ungariei la „BBB-/A-3”, cu perspectivă stabilă
Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a revizuit vineri în scădere ratingurile pe termen lung şi scurt ...
Boeing vrea să angajeze 10.000 de oameni în acest an
Boeing vrea să angajeze 10.000 de oameni în acest an
Boeing se aşteaptă să angajeze 10.000 de lucrători în 2023, pe măsură ce îşi revine după pandemie şi creşte producţia ...
Chevron a raportat un profit record de 36,5 miliarde de dolari pentru 2022
Chevron a raportat un profit record de 36,5 miliarde de dolari pentru 2022
Chevron a publicat vineri un profit record de 36,5 miliarde de dolari pentru 2022, care este de peste două ori mai mare ...