Autostrada Buzău – Focșani: Umbrărescu, reconfirmat câștigător pe loturile 2 și 3

Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat din nou câștigător pe Dorinel Umbrărescu pe loturile de mijloc ale tronsonului Buzău - Focșani din Autostrada Moldovei (A7), potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Astfel, grupul UMB ar putea construi prima autostradă ce va uni două provincii istorice românești, respectiv Muntenia de Moldova.
Anemona Andone - lun, 12 dec. 2022, 14:26
Autostrada Buzău - Focșani: Umbrărescu, reconfirmat câștigător pe loturile 2 și 3
„Reevaluarea ofertelor pentru ultimele două loturi ale Autostrăzii Buzău – Focșani (A7) a fost finalizată! Constructorul român, desemnat inițial de CNAIR, a fost menținut”, a transmis luni șeful Transporturilor.

Cele două loturi înseamnă, cumulat, 67 de km: Lotul 2 între Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și Lotul 3 între Râmnicu Sarat – Mândrești Munteni.

„Dacă nu vor fi depuse noi contestații este posibil ca anul acesta să semnăm și aceste două contracte din Autostrada Moldovei”, a mai spus Grindeanu.

Lucrările pentru ambele tronsoane au o valoare totală de 2,78 miliarde de lei (fără TVA) și sunt finanțate prin PNRR. Termenul de finalizare este de 26 de luni de la semnarea contractelor.

Grupul UMB a fost desemnat din nou câștigător, după reevaluarea dispusă de Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

CNAIR a reevaluat ofertele pentru loturile 2 și 3 (67 km) din Autostrada Buzău – Focșani, după ce a fost admisă în parte contestația turcilor de la Tekfen. CNAIR a trecut la reevaluare și nu a atacat decizia CNSC pentru a nu se mai pierde timp, au spus anterior pentru ECONOMICA.NET surse oficiale.

Pe 19 septembrie, constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat inițial câștigător pe loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău – Focșani (A7), potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani, câștigate de UMB, vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...