Autostrada Comarnic – Braşov: au început lucrările la primii kilometri de autostradă din judeţul Braşov

A început construcţia tronsonului Râşnov – Cristian, parte din Autostrada Bucureşti – Braşov (A3), potrivit pasionaţilor de infrastructură. Primii kilometri de autostradă din judeţul Braşov ar trebui finalizaţi în primăvara anului viitor, conform estimărilor oficiale.
Anemona Andone - mie, 15 mai 2019, 18:28
Autostrada Comarnic – Braşov: au început lucrările la primii kilometri de autostradă din judeţul Braşov

„Cred că au apărut primii ţăruşi pe Cristian – Râşnov”, a scris marţi Narctindra, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură (API). În replică, alt membru al forumului a scris „să nu ne tragă în ţeapă în ţăruşii ăia”.

Miercuri, primul utilizator a revenit cu mesaje prin care a confirmat că a început lucrul la autostrada A3, tronsonul Râşnov – Cristian.

„În locul unde se marca aseară, la Râşnov – Cristian, au apărut utilaje, acolo se fac decopertări. Se cară foarte mult pâmânt cu vreo trei basculante. Un grader face ceva decopertări, dar par izolate. Sunt ţăruşi de marcaj pe vreo 500m lungime pe trei rânduri, ca şi când se semnalizează axul autostrăzii”, mai spune membrul forumului API.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc este aşteptat să inaugureze oficial deschiderea acestui şantier pe 20 mai.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat pe 11 martie 2019 proiectul tehnic pentru construirea lotului Râşnov – Cristian/Braşov.

Urma obţinerea autorizaţiei de construire şi exproprierea restului de 50% din terenuile necesare finalizării lucrărilor, conform informaţiilor publicate pe site-ul CNAIR.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting.

Conform estimărilor din 2017, acest sector de autostradă ar trebui finalizat în 2019, însă noul termen menţionat pe site-ul CNAIR este aprilie 2020.

Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost declarată câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov pentru suma de 118 milioane de lei.

Separat de acest contract, Executivul încearcă să construiască autostradă de la Ploieşti – Comarnic – Braşov prin Parteneriat Public Privat (PPP).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...