Autostrada de Centură A0 București Nord: Turcii se contestă între ei pe lotul 3

Turcii de la Nurol, declarați inițial câștigători pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), îi contestă pe turcii de la Ictas, declarați câștigători după reevaluarea ofertelor. De asemenea, o companie din China reintră în cursă, în urmai unei decizii a CNSC.
Anemona Andone - joi, 08 iul. 2021, 21:58
Autostrada de Centură A0 București Nord: Turcii se contestă între ei pe lotul 3

Câștigătorii inițiali, turcii de la Nurol, au depus contestație pe 5 iulie la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Ei solicită să fie anulat raportul procedurii prin care oferta lor a fost clasată pe locul al doilea, iar cea a rivalilor de la Ictas a fost declarată câștigătoare. Reprezentanții Nurol susțin că oferta Ictas a fost declarată admisibilă „în mod nelegal”.

contestatie nurol a0 nord

 

 

 

 

 

 

Rămâne de văzut care va fi decizia CNSC în urma acestei contestații și dacă aceasta va fi atacată mai departe la Curtea de Apel București.

Oricum, epopeea contractării unui constructor pentru lotul 3 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) este departe de a se încheia. Amintim că, între timp, chinezii de China Civil Engeneering au obținut câștig de cauză la CNSC, astfel că oferta lor, exclusă inițial din procedură, trebuie luată acum în calcul.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-a desemnat luna trecută câștigători pe turcii de la Ictas pe lotul 3 din A0 Nord.

„În urma reevaluării ofertelor conform deciziilor CNSC și Curtii de Apel București, CNAIR a transmis pe 25.06.2021 adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru Proiectare și Execuție – Autostrada de Centură București, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord, km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600, în lungime de 8,6 km. Ofertantul desemnat câstigător este IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., cu preţul de 413,66 milioane de lei fără TVA”, anunța CNAIR pe 25 iunie.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări inginerești complexe, incluzând 7 pasaje, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m și respectiv 466,50 m.

Turcii de la Nurol mai sunt prezenți în România pe Autostrada Transilvania (A3), unde au început mobilizarea pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău (foto).

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...