1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Autostrada de Centură București Nord: Chinezi, greci, italieni și alți turci contestă licitația pentru lotul 3, câștigată de turcii de la Nurol

Un nou război al contestațiilor a început pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), după ce au fost respinse mai multe oferte și au fost declarați câștigători turcii de la Nurol. Astfel, constructori din China, Turcia, Grecia și Italia au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

17 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Cei șase constructori care contestă până acum rezultatul licitației pentru lotul 3 din A0 Nord sunt:

1. China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) - China
2. IC Ictas – Turcia
3. Aktor – Grecia
4. Mapa – Turcia
5. Impresa Pizzarotti – Italia
6. Intrakat - Grecia 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 4 august că pentru lotul 3 din A0 Nord, ofertantul desemnat câștigător este Nurol Insaat Ve Ticaret A.S., cu preţul de 428,83 milioane de lei fără TVA și un punctaj total de 98,23 de puncte, din care 48,23 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.

Durata contractului este de 30  de luni, din care, 12 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni. Lungimea lotului 3 este de 8,6 kilometri.

Amintim că pentru contractul de proiectare și execuție a lotului 3 din A0 Nord, estimat la 466 milioane de lei, CNAIR a primit în total 12 oferte. Dintre acestea, au fost respinse ca inacceptabile și/sau neconforme șase oferte, din care patru depuse de firme contestatoare: chinezii de la CCECC, grecii de la Aktor, turcii de la Mapa și grecii de la Intrakat.

Turcii de la Nurol au fost desemnați câștigători și pe lotul 1 din A0 Nord. Și în acest caz a plouat cu contestații, majoritatea respinse deocamdată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Rămâne de văzut dacă firmele nemulțumite vor contesta mai departe la Curtea de Apel București. 

Pe lotul 4 din A0 Nord, CNAIR a desemnat câștigătoare oferta firmelor constructorului român Dorinel Umbrărescu, iar pe lotul 2 din A0 Nord încă nu a fost stabilit un câștigător.

Autostrada de Centură Bucureşti (A0) va avea circa 100 de kilometri. Acest proiect face parte din Master Planul General de Transport și va fi finanțat din POIM 2014-2020 (fonduri europene nerambursabile).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO