Autostrada de Centură București: Video cu primele lucrări la noua șosea de mare viteză din jurul Capitalei UPDATE

Pasionații de infrastructură au publicat vineri imagini video cu primele lucrări la Autostrada de Centură București, care se derulează deocamdată doar pe 1,7 kilometri din lotul 2 al sectorului sudic. Acest lot, construit de turcii de la Alsim Alarko, urmează să fie finalizat până în februarie 2023.
Anemona Andone - vin, 28 aug. 2020, 14:07
Autostrada de Centură București: Video cu primele lucrări la noua șosea de mare viteză din jurul Capitalei UPDATE

„Autostrada A0 Sud Lot2. Primii 1,7 km unde avem șantier deschis și la care chiar se lucrează”, spune Andrei Pașa, autorul primului videoclip cu drona de pe A0.

A0, noul inel de centură al Capitalei, este una dintre cele mai importante autostrăzi la care se va lucra în următorii ani și va ajunge probabil cel mai filmat și mediatizat proiect de infrastructură din România.

Compania din Turcia Alsim Alarko este primul constructor care a început lucrările la noua șosea de mare viteză din jurul Capitalei, având ca subcontractor pe lotul 2 din sectorul sudic pe firma românească Apolodor, potrivit autorului imaginilor din dronă (video jos).

De asemenea, compania din Turcia a mai apelat pentru acest lot și la firma Mithras Build, specializată în pământ și balast stabilizat, potrivit unor imagini anterioare cu șantierul (galerie foto).

Deocamdată, constructorul are front de lucru doar pe 1,7 kilometri, pentru care există autorizație de construire.

Citește și Autostrada de Centură București Sud: A fost aprobată ultima expropriere pe culoarul de bază – secretar de stat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 18 august ordinul de începere a lucrărilor pe primii 1,7 km din A0.

Contractul pentru lotul 2 din A0 Sud a fost semnat în martie anul trecut cu compania Alsim Alarko și are o valoare de 750,85 milioane de lei. Lucrările pe acest lot ar trebui finalizate până în februarie 2023.

Constructorul din Turcia a mai câștigat și contractul pentru lotul 1 Glina – Vidra din A0 Sud, cu o valoare de 830,68 milioane de lei. Acesta are ca termen de finalizare a lucrărilor luna iunie 2023.

FOTO – VIDEO: A0 Sud, lot 2 Vidra – Bragadiru (surse: Olteanu Dan– Mithras Build, Andrei Pașa, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură)

UPDATE 17:50

CNAIR a transmis vineri seara precizări cu privire la activitatea de pe șantierul lotului 2 al A0 Sud, după ce în spațiul public au apărut informații că nu se lucrează acolo.
 
„Antreprenorul acestui Proiect a primit Ordinul de Începere în data de 18.08.2020. Începând cu această dată, până în prezent, pentru sectorul de 1,7 km, pentru care a fost emisă Autorizația de Construire, a efectuat următoarele lucrări: a finalizat de decopertat pământul vegetal, rețeaua de drumuri tehnologice și de acces fiind operatională 100%, cercetarea arheologică preventivă este în desfășurare, a fost finalizat tronsonul de stabilizare a solului, 7% din volumul de excavații a fost deja realizat, o rețea electrică a fost deja relocată, iar pentru celelalte se efectuează lucrări pregătitoare.

S-a finalizat platforma pentru piloți forați, iar instalația și echipamentele auxiliare (gospodărie polimer, poligon sudură, sudare carcase armătură) sunt mobilizate și operaționale pe șantier.

La fața locului sunt mobilizate echipamente și personal specific lucrărilor respective (utilaje terasiere – excavatoare, autogredere, cilindrii compactori și buldozere, instalație de foraj, autobasculante).

Prin intermediul Inginerului și a echipelor Unității de Implementare a Proiectului, Antreprenorul este verificat și monitorizat zilnic în timpul programului său de lucru declarat.
Pentru susținerea celor expuse mai sus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. va posta cu regularitate imagini filmate în șantier, pentru a asigura accesul nelimitat al publicului la progresul execuției lucrărilor pe Autostrada de Centură a Muncipiului București.

CNAIR S.A. consideră că informarea permanentă a opiniei publice privind realizarea proiectelor este modalitatea de a asigura transparența activității companiei. De asemenea, considerăm necesară colaborarea cu autoritățile locale și reprezentanții acestora, în vederea implementării proiectelor de interes comun.

În acest sens, prioritară este informarea onestă, atât între instituții, cât mai ales față de cetățenii în slujba cărora ne aflăm cu toții.

Astfel, pentru o corectă informare, menționăm că imaginile vehiculate în spațiul public prezintă o zonă aflată în afara limitelor șantierului, pe drumul de acces spre organizarea de șantier, amplasamentul lucrării aflându-se la peste 100 de metri în spatele acesteia.

Pentru susținerea celor prezentate, punem la dispoziție, pe pagina oficială de facebook a Companiei, imagini filmate pe șantierul lotului 2 al Centurii București Sud.”

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak consideră că "nu este practic" să ofere Ucrainei avioane de luptă britanice, dar promite să accelereze sprijinul pentru a permite "câştiguri decisive" împotriva......
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a declarat marţi că societatea nu a recepţionat ...
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
Sancţiunile impuse de Occident Rusiei nu par să aibă efect, comerţul său exterior situându-se aproape la nivelul de ...
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate sunt prea mari
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate ...
În pofida previziunilor ambiţioase şi a anumitor eforturi, Uniunea Europeană nu a înregistrat decât progrese lente ...