Autostrada Focșani – Bacău: Au început demersurile pentru emiterea acordului de mediu

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a anunțat că a primit solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de investiţie „Autostrada Focșani - Bacău”. Acordul de mediu este un document necesar parcurgerii umătoarelor etape pentru acest tronson din Autostrada Moldovei (A7), precum lansarea la licitație pentru construcție.
Anemona Andone - joi, 15 iul. 2021, 22:04
Autostrada Focșani - Bacău: Au început demersurile pentru emiterea acordului de mediu

„Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de investiţie „Autostrada Focșani – Bacău”, propus a fi amplasat în județele Vrancea și Bacău, titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA”, se arată în anunțul ANPM, publicat pe 13 iulie pe site-ul instituției.

Conform calendarului anunțat în această primăvară de către ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, tronsonul Focșani – Bacău din Autostrada A7 ar urma să fie scos la licitație pentru construcție în decembrie.

Amintim că pe 1 iunie a fost lansată licitația pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada A7. Procedura este împărțită în trei loturi iar valoarea estimată a contractelor însumează cinci miliarde de lei.

Pe acest tronson sunt prevăzute 6 noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere, perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Ploiești-Buzău este primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău (foto).

A7, cel mai mare proiect rutier propus în PNRR

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.

„A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani până la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a declarat în primăvară ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.
Te-ar mai putea interesa și
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din Asia şi Orientul Mijlociu vor scădea, pe măsură ce continentul......
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe ...
Muzeul Luvru scumpește biletele de intrare cu șase luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris
Muzeul Luvru scumpește biletele de intrare cu șase luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris
Muzeul Luvru a anunţat vineri o majorare a preţurilor pentru biletele sale de intrare, cu şase luni înainte de Jocurile ...