Autostrada Focșani – Bacău: Au început demersurile pentru emiterea acordului de mediu

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a anunțat că a primit solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de investiţie „Autostrada Focșani - Bacău”. Acordul de mediu este un document necesar parcurgerii umătoarelor etape pentru acest tronson din Autostrada Moldovei (A7), precum lansarea la licitație pentru construcție.
Anemona Andone - joi, 15 iul. 2021, 22:04
Autostrada Focșani - Bacău: Au început demersurile pentru emiterea acordului de mediu

„Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de investiţie „Autostrada Focșani – Bacău”, propus a fi amplasat în județele Vrancea și Bacău, titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA”, se arată în anunțul ANPM, publicat pe 13 iulie pe site-ul instituției.

Conform calendarului anunțat în această primăvară de către ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, tronsonul Focșani – Bacău din Autostrada A7 ar urma să fie scos la licitație pentru construcție în decembrie.

Amintim că pe 1 iunie a fost lansată licitația pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada A7. Procedura este împărțită în trei loturi iar valoarea estimată a contractelor însumează cinci miliarde de lei.

Pe acest tronson sunt prevăzute 6 noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere, perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Ploiești-Buzău este primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău (foto).

A7, cel mai mare proiect rutier propus în PNRR

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.

„A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani până la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a declarat în primăvară ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.
Te-ar mai putea interesa și
YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video
YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video
YouTube, parte a grupului Alphabet, intenţionează să lanseze un magazin online pentru servicii de streaming video, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, citat de Reuters....
Profitul net al Huawei Technologies a scăzut cu 52% în primul semestru
Profitul net al Huawei Technologies a scăzut cu 52% în primul semestru
Profitul net al grupului chinez Huawei Technologies a scăzut cu 52% în primul semestru, din cauza condiţiilor economice ...
Trupele ruseşti riscă să rămână blocate în regiunea Herson după bombardarea podurilor de acces – oficial ucrainean
Trupele ruseşti riscă să rămână blocate în regiunea Herson după bombardarea podurilor de acces – oficial ucrainean
Ucraina a anunţat duminică că trupele ruseşti care au ajuns la fluviul Dnepr din regiunea Herson, oraş din sud ocupat ...
Peste 2.600 de cazuri noi, cele mai multe în Bucureşti. 12 morţi în 24 de ore – COVID
Peste 2.600 de cazuri noi, cele mai multe în Bucureşti. 12 morţi în 24 de ore – COVID
Un număr de 2.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 ...