Autostrada Focșani – Bacău: Documentația pentru licitație a fost trimisă la ANAP – Grindeanu UPDATE

Documentația pentru construcția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău (95,9 km) a fost trimisă la ANAP pentru validare, a anunțat luni seara ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - lun, 01 aug. 2022, 13:49
Autostrada Focșani - Bacău: Documentația pentru licitație a fost trimisă la ANAP - Grindeanu UPDATE

„După validarea documentației, CNAIR va lansa în licitație contractele pentru construcția celor 3 loturi ale acestei autostrăzi, care este finanțată prin PNRR”, a explicat Grindeanu.

Perioada de execuție a fiecărui contract va fi de 30 de luni.

Știrea inițială

Documentația pentru lansarea la licitație a tronsonului Focșani – Bacău (96 km) din Autostrada Moldovei (A7) va fi trimisă luni spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Aceasta este ultima secțiune din A7 finanțată prin PNRR care mai trebuie să fie publicată în SEAP.

„Astăzi se va trimite documentația la ANAP spre avizare pentru ultima secțiune din A7 prin PNRR, de la Focșani la Bacău”, a spus ministrul Transporturilor.

Pe 22 iulie, Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat Proiectul Tehnic al secțiunii Focșani – Bacău din Autostrada Moldovei (A7).

În lungime de 95,9 km, Autostrada Focșani – Bacău este formată din 3 loturi:

Lotul 1: (Focșani-Domnești Târg), va avea o lungime de 35,60 km
Lotul 2: (Domnești Târg-Racăciuni), va avea o lungime de 38,78 km
Lotul 3: (Racăciuni-Bacău), va avea o lungime de 21,52 km

Pe traseul autostrăzii vor fi construite:
-91 de poduri și pasaje,
-3 Centre de Întreținere și Coordonare (CIC),
-6 spații de servicii
-4 parcări de scurtă durată

Proiectul Autostrăzii Focșani – Bacău prevede inclusiv plantarea a peste 174 de hectare de perdele forestiere de protecție.

Construcția Autostrăzii Focșani – Bacău este finanțată prin PNRR și are o valoare estimată de 8,78 miliarde de lei (fără TVA).

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...