„Autostrada Ford”: Chinezii și turcii îl contestă pe Umbrărescu pe tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Pitești

Un nou război al contestațiilor a izbucnit pe "Autostrada Ford". Chinezii de la China Railway și turcii de la Mapa Insaat au contestat câștigarea licitației pentru construirea tronsonului 3 din Drumul Expres Craiova – Pitești de către firmele lui Dorinel Umbrărescu. Amintim că oferta constructorului din Bacău a fost desemnată oficial câștigătoare pe 26 iunie 2020.
Anemona Andone - mar, 07 iul. 2020, 18:40

Cei doi constructori au depus contestații luni, 6 iulie, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 26 iunie că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (31,75 km).

Vineri, 26.06.2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3” către toți ofertanții.

Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 670,72 milioane de lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.  Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, între localitățile Slatina – Colonesti, cu o lungime de 31,75 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

În prezent, mai este în derulare la CNSC încă un război al contestațiilor pe autostrăzi, respectiv pe lotul 1 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord).

Citește și „Autostrada Ford”: Umbrărescu ar putea construi tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...