„Autostrada Ford”: Imagini noi cu tronsonul 3 construit de UMB, ce ar putea fi dat în trafic luna viitoare

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12), construit de grupul UMB. Lotul de 31,75 kilometri ar urma să fie deschis circulației în mare parte luna viitoare, când va fi gata și descărcarea de la Colonești, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR.
Anemona Andone - mie, 08 nov. 2023, 12:45

Stadiul lucrărilor pe acest tronson al DEx12, cunoscut ca „Autostrada Ford”, ajunsese la 84%, conform datelor pe luna septembrie ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Cu 31 kilometri aici (DEx12, tronson 3 – n.r.) și 19 kilometri pe A0 în următoarele luni UMB se pregătește să termine 50 kilometri de autostradă/drum expres. Să ne gândim că e mai mult decât media anuală a României în ultimii 10 – 12 ani”, comentează un membru pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură.

Un alt membru, mai reticent, apreciază că sunt „slabe șanse” pentru finalizarea lucrărilor în 2023. „Cred că vor termina la Jitaru în 15 decembrie, dar greu să fie gata tot. Best case să termine marcajele până vine iarna și să rămână parapeții pentru ianuarie”, scrie acesta.

 

UMB face toate demersurile ca tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) să fie dat în trafic până la finele acestui an, anunța încă din luna iulie Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. El menționa că va fi asigurată o descărcare provizorie la Colonești, până la darea în trafic a tronsonului 4, pentru ca majoritatea tronsonului 3 să fie folosită.

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) va fi deschis circulației anul acesta, dacă nu va urma o perioadă lungă de precipitații, estimau la finele lunii septembrie și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Din cele patru tronsoane ale DEx12, al doilea, construit tot de UMB, se află deja în circulație. Pe tronsoanele 3 și 4 lucrează tot UMB, iar tronsonul 1, construit inițial de italienii de Tirrena Scavi, a fost relicitat și atribuit turcilor de la Ozaltin.

FOTO – VIDEO: Tronson 3, Drum Expres Craiova – Piteşti (DEx12), constructor: UMB (sursa: YouTube Marius Pătrulescu)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de duminică, în timp ce la Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un......
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...