De la Craiova la Constanța pe șosea de mare viteză din toamna lui 2024, promite Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a estimat miercuri că în toamna anului viitor se va putea circula pe șosea de mare viteză de la Craiova la Constanța. De asemenea, până în decembrie anul viitor se va circula și pe porțiuni mari din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR, a anticipat șeful Transporturilor.
Anemona Andone - mie, 21 iun. 2023, 19:40
De la Craiova la Constanța pe șosea de mare viteză din toamna lui 2024, promite Grindeanu

„În toamna anului 2024 se va merge de la Craiova la Constanța pe autostradă. Tot ce înseamnă Drum Expres Craiova – Pitești se finalizează și tot ceea ce înseamnă A0 Sud, care e autostradă – nu încurăm cu centura, trebuie să fie în circulație”, a spus Sorin Grindeanu, la Digi24.

Șeful Transporturilor a dat acest exemplu referindu-se la numărul de kilometri de șosea de mare viteză care ar putea fi inaugurați în 2023 și 2024.

„Până la finalul anului 2024 trebuie să existe cel puțin 200 de kilometri de drum expres și autostradă dați în circulație în România. Asta înseamnă o medie de 100 de kilometri pe an”, a menționat Grindeanu.

El a spus că în 2024 se poate ajunge chiar la 150 de kilometri de șosea rapidă inaugurați.

De asemenea, la finalul anul viitor se va circula pe porțiuni importante din Autostrada Moldovei (A7), a adăugat Grindeanu, cu referire la loturi construite de UMB. „E cel mai mare constructor din România în acest moment. Dacă nu mă înșel, are 460 de kilometri de autostradă și drum expres în execuție. Eu nu știu dacă există în acest moment vreo companie în Europa care să aibă atâția kilometri în execuție. Până acum, eu și nici colegii de la CNAIR, nu avem niciun motiv să ne ridice semne de întrebare că nu este în stare această companie să ducă la bun sfârșit contractele încheiate cu CNAIR”, a subliniat Grindeanu.

Turcii de la Ozaltin ar fi desemnați câștigători pe tronsonul 1 (17,7 km) al Drumului Expres Craiova – Pitești, potrivit surselor ECONOMICA.NET. Pentru acest contract a mai depus ofertă și UMB, însă sursele noastre susțin că, cel mai probabil, grupul controlat de Dorinel Umbrărescu a vrut să se retragă din cursă.

Valoarea estimată a contractului este de 544,13 milioane de lei (fără TVA). Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile. Lucrările care au rămas să fie executate, după rezilierea contractului anterior, trebuie finalizate în maximum 18 luni.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului inițial încheiat cu constructorul italian Tirrena Scavi era de 57,06%.

În februarie 2023, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima că până la finalul acestui an se va putea circula de la Pitești la Constanța pe autostradă, după ce urma să fie dată în circulație Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Amintim că aceasta este formată din trei loturi, primele două fiind construite de turcii de la Alarko, în vreme ce pe lotul 3 lucrează Aktor.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Pierdere uriașă la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, 270 mil. USD, în 2023. Compania și-a depreciat activele cu aproape un sfert de miliard de dolari, resursele financiare se limitează drastic
Pierdere uriașă la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, 270 mil. USD, în 2023. Compania și-a depreciat activele ...
Situația Petromidia, care asigură 40% din capacitatea de rafinare a României, s-a înrăutățit dramatic, inclusiv din cauza taxării suplimentare pe care a impus-o statul român. Compania......
Guvernul rus confirmă că va interzice exporturile de benzină începând de mâine
Guvernul rus confirmă că va interzice exporturile de benzină începând de mâine
Guvernul de la Moscova a confirmat, joi, că va interzice, timp de şase luni, exporturile de benzină, începând de la ...
Veridion organizează un concurs de algoritmi, cu premii totale de 15.000 euro
Veridion organizează un concurs de algoritmi, cu premii totale de 15.000 euro
Veridion, companie românească de Big Data, în colaborare cu Banca Transilvania, anunță organizarea celei de-a doua ediții ...
Linia de 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani, a fost finalizată
Linia de 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani, a fost ...
Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița a fost finalizat, linia ...