„Autostrada Ford”: Tronsonul 2 se închide parțial de luni, pentru ca UMB să facă racordul cu tronsonul 3

Lucrările pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) se apropie de finalizare, acesta urmând a fi dat în trafic până la finalul anului, conform estimărilor oficialilor din Transporturi. În acest sens, urmează să fie închisă de luni circulația pe circa șapte kilometri din tronsonul 2, pentru ca UMB să execute racordul cu tronsonul 3, potrivit DRDP Craiova.
Anemona Andone - vin, 08 dec. 2023, 19:45

„Începand cu data de 11 decembrie 2023 ora 7:00 se închide circulația pe Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12), între Nod Rutier DJ 546 Slatina Sud – Est, km 50+150 și Nod Rutier DN 65 – Valea Mare Nord-Est km 57 + 720”, se arată în anunțul DRDP Craiova.

Circulația va fi deviată pentru toate categoriile de autovehicule astfel:

DEx 12 km 50+150 – DJ 546 – Slatina – str. Draganești – str. Artileriei – str. Cireașov – str. Pitești – DN 65 Valea Mare.

„Închiderea circulației este necesară pentru a se putea executa lucrările de racordare a tronsonului 2 cu tronsonul 3 din cadrul DEx12, Craiova -Pitești. Restricția va dura până la finalizarea lucrărilor”, mai spun cei de la DRDP Craiova, fără a preciza însă o dată a finalizării lucrărilor.

Pasionații de infrastructură au postat săptămâna aceasta imagini cu supratraversarea de la Jitaru de pe tronsonul 3. Unii dintre ei erau sceptici că deschiderea traficului pe tronsonul 3 va avea loc în 2023, tocmai din cauza lucrărilor nefinalizate din acest punct critic.

 

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) va fi dat în trafic înainte de Crăciun, declara luna trecută ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta estima atunci că la finele anului viitor se va circula pe drum de mare viteză de la Craiova la Constanța.

UMB face toate demersurile ca tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) să fie dat în trafic până la finele acestui an, anunța încă din luna iulie Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. El menționa că va fi asigurată o descărcare provizorie la Colonești, până la darea în trafic a tronsonului 4, pentru ca majoritatea tronsonului 3 să fie folosită.

Din cele patru tronsoane ale DEx12, al doilea, construit tot de UMB, se află deja în circulație. Pe tronsoanele 3 și 4 lucrează tot UMB, iar tronsonul 1, construit inițial de italienii de Tirrena Scavi, a fost relicitat și atribuit turcilor de la Ozaltin.

Te-ar mai putea interesa și
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede că va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel puţin 35 de ani, până când va putea fi......
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%, în această săptămână, ...
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 4,82 miliarde de lei, la finalul lunii ianuarie 2024, în creştere ...
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut uşor în luna ianuarie 2024, până la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu ...