„Autostrada Ford”: Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi dat în trafic înainte de Crăciun – Grindeanu

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) va fi dat în trafic înainte de Crăciun, a declarat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a estimat din nou că la finele anului viitor se va circula pe drum de mare viteză de la Craiova la Constanța.
Anemona Andone - joi, 09 nov. 2023, 18:06

„Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești (DEx12) și Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%”, a precizat ministrul Transporturilor.

Potrivit lui, și lucrările de pe Tronsonul 4 evoluează bine, iar stadiul fizic se apropie de 50%. Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson este posibilă în 2024, a estimat șeful Transporturilor.

Pe cele două tronsoane, 3 și 4, lucrează același constructor român care a realizat și Tronsonul 2 al DEx 12, aflat acum în circulație.

Pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, constructorul turc a demarat lucrările organizatorice în vederea finalizării construcției celor 17,7 km (Craiova – Robănești). Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat o bună mobilizare și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului viitor, a subliniat Grindeanu.

„Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești”, a mai spus șeful Transporturilor.

Acesta s-a arătat însă nemulțumit de stadiul lucrărilor pe șantierul variantei ocolitoare Craiova Sud (DN56 – DN55 – DN6).

„Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023! Atrag atenția constructorului că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze construcția celor 9,8 km ai centurii sud cât mai repede. În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații”, a conchis ministrul Transporturilor.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre privind construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei, a declarat purtătorul de de......
Taxa pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie, anunţă Boloş
Taxa pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie, anunţă Boloş
Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie pentru ca sistemul informaţional referitor la marile ...
Comisia Europeană ia măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înşelătoare de dezinformare ecologică
Comisia Europeană ia măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înşelătoare de dezinformare ecologică
Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE au trimis unui număr de 20 de companii aeriene ...
Cozi de kilometri la intrarea în Bucureşti şi pe DN1 Ploieşti Braşov – Infotrafic
Cozi de kilometri la intrarea în Bucureşti şi pe DN1 Ploieşti Braşov – Infotrafic
O coloană de maşini pe o lungime de aproximativ şase kilometri s-a format la intrarea în Capitală dinspre Autostrada ...