Autostrada Lugoj – Deva: a fost desemnată firma care va executa lucrările de intervenţie la Podul peste Mureş de pe lotul 3 – surse

Lucrările de intervenţie la Podul peste Mureş de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi executate de către TKT Tehnologii şi Tensionări în Construcţii, potrivit surselor ECONOMICA.NET. Contractul cu această firmă va fi semnat joi, iar lucrările ar putea începe de luni. După efectuarea lor, ministrul Transporturilor ar putea decide deschiderea circulaţiei, însă cu restricţii de viteză şi tonaj.
Anemona Andone - mie, 04 dec. 2019, 12:52
Autostrada Lugoj – Deva: a fost desemnată firma care va executa lucrările de intervenţie la Podul peste Mureş de pe lotul 3 – surse

Termenul contractual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie la Podul peste Mureş este de 20 de zile, în condiţii meteo favorabile, adică de minim 5 grade Celsius, conform informaţiilor Economica.net.

Intervenţia la pod are loc după ce IPTANA a constatat mai multe probleme pe acest lot de autostradă în raportul preliminar al expertizei tehnice asupra lucrărilor de artă.

Printre acestea se numără şi cele de la Podul peste Mureş, despre care ECONOMICA.NET a relatat încă din vară şi a publicat apoi imagini de la faţa locului, surprinse de către pasionaţii de infrastructură.

Inaugurare autostradă în regim de drum naţional

Finalizarea lucrărilor de intervenţie la pod va crea premiza ca ministrul Transporturilor Lucian Bode să decidă sau nu deschiderea circulaţiei pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a anunţat anterior că circulaţia pe acest lot ar putea fi deschisă doar cu restricţii de viteză şi tonaj.

„La podul peste râul Mureș, până la efectuarea expertizei tehnice și aplicarea măsurilor de remediere a defectelor constatate se vor inspecta zilnic aparatele de reazem din momentul dării în circulație şi se vor măsura deplasările aparatelor de reazem care nu sunt la poziția din proiect, deplasări măsurate în raport cu marginile plăcilor metalice superioare (de pe grinda metalica) și inferioare (de pe cuzinet)”, au anunţat la începutul lunii noiembrie reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Specialiştii de la Iptana care verifică lucrările de pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva au recomandat în urma unei inspecţii preliminare deschiderea circulaţiei doar cu restricţii severe de viteză şi de tonaj. Printre altele, aceştia au indicat o viteză maximă de 60 km/h în zona podului peste râul Mureș (km 68+500 – km 69+500).

Amintim că în urma neînţelegerilor pentru remedierea unor probleme, CNAIR a reziliat la finele lunii august contractul cu asocierea care a construit lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Ulterior, a executat garanţiile constituite de asocierea de constructori la BCR şi Raiffeisen Bank.

În septembrie, o fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, anunţa CNAIR.

Fisura de 15 metri lungime apărută pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, la nicio lună de când trebuia recepţionat, reprezenta doar vârful icebergului în ce priveşte problemele de calitate de pe noua şosea de mare viteză, spuneau atunci surse apropiate situaţiei pentru Economica.net. Acestea anticipau că ar putea fi necesară chiar demolarea Podului peste Mureş şi construirea unuia mai lung.

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost atribuite la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA asocierii de firme Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construccciones SA – Arcadis Eurometudes SA. Din suma totală, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...