Autostrada Lugoj – Deva: A fost semnat contractul de supervizare a lucrărilor pe primul lot cu tuneluri al UMB

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru supervizarea lucrărilor la secțiunea - lipsă Margina - Holdea din Autostrada Lugoj - Deva. Amintim că acesta este primul contract ce include construcția de tuneluri, câștigat de UMB, în asociere cu un constructor din Bosnia.
Anemona Andone - mie, 19 iul. 2023, 22:03
Autostrada Lugoj - Deva: A fost semnat contractul de supervizare a lucrărilor pe primul lot cu tuneluri al UMB

Contractul de supervizare a lucrărilor a fost semnat pe 12 iulie cu IRD Engineering pentru suma de 25,27 de milioane de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Durata contractului este de 172 de luni și cuprinde: 14 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 34 de luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

Săptămâna trecută, pasionații de infrastructură au postat imagini cu mobilizarea celui mai puternic constructor român de autostrăzi pe secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva (A1). Astfel, după cum anunțase anterior și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, UMB a început să aducă utilaje pe viitorul șantier.

Secțiunea tunelurilor de pe Autostrada Lugoj – Deva (A1) se află în faza de finalizare a proiectării, constructorul român UMB urmând să aducă utilaje pe teren în două săptămâni, a declarat în urmă cu două săptămâni, la Timișoara, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit șefului Transporturilor, faza de proiectarea trebuia finalizată, conform contractului, abia în noiembrie 2023.

În martie 2023, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au început investigațiile geotehnice pe secțiunea Margina – Holdea din Autostrada Lugoj – Deva (A1). Potrivit reprezentanților CNAIR, echipele specializate lucrau cu cinci instalații de forat.

Lucrările la secțiunea tunelurilor „pentru urși” sunt finanțate prin PNRR și trebuie finalizate în 2026.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei,......
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezenţa virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) ...
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O companie românească de utilități folosește analiză complexă de date pentru reducerea pierderilor de apă. ApaVital ...
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru județe
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de ...