Autostrada Lugoj – Deva, inaugurare doar pe jumătate: azi va fi recepţionat doar lotul 4, sunt neconformităţi pe lotul 3 UPDATE

Comisia de Recepţie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început luni, 12 august, inspecţia pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Pe lotul 3 nu a fost demarată încă inspecţia şi, potrivit unur surse apropiate situației, nu va mai avea loc astăzi, din cauză că nu sunt întrunite condiţiile pentru recepţie.
Anemona Andone - lun, 12 aug. 2019, 11:21
Autostrada Lugoj – Deva, inaugurare doar pe jumătate: azi va fi recepţionat doar lotul 4, sunt neconformităţi pe lotul 3 UPDATE

„Pe lotul 4 a început inspecţia. Până la acest moment, pe lotul 3 nu a început încă”, a spus Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Constructorii au solicitat CNAIR efectuarea recepţiei pe loturile 3 şi 4 din Autostrada Lugoj – Deva pe 12 august, au declarat anterior sursele ECONOMICA.NET.

Potrivit lor, dacă lotul 4 va trece recepţia şi va fi deschis circulaţiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre lotul 3.

Sursele noastre susţin că pe lotul 3 nu va mai fi demarată inspecţia pe 12 august, din cauză că nu sunt întrunite condiţiile pentru recepţie.

Amânarea recepţiei pe lotul 3, răul cel mai mic

Mai exact, pe acest lot ar fi fost constatate mai multe neconformităţi, precum diferenţe de 2 cm – 3 cm la grosimea stratului de asfalt, tasări de 3 centimetri între rampă şi placa de la poduri, care după deschiderea circulaţiei se vor adânci la 5 centimetri şi vor crea un disconfort major şoferilor. „Maşinile vor zbura ca pe trambulină”, au explicat sursele noastre.

Potrivit lor, amânarea recepţiei până la corectarea acestor neconformităţi este răul cel mai mic pentru constructorul lotului 3.

„Dacă s-ar începe recepţia şi s-ar suspenda din cauza neconformităţilor, atunci ar avea doar 90 de zile să le corecteze. Dacă nu se va încadra în termen, atunci i se va rezilia contractul, i se va lua garanţia de bună execuţie şi va primi certificat negativ, astfel că trei ani nu va mai participa la licitaţii în România”, au detaliat sursele noastre scenariul cel mai rău pentru constructorul lotului 3.

În schimb, dacă se amână recepţia, acesta riscă cel mult penalizări pentru întârziere, dacă nu corectează neconformităţile la timp, explică sursele noastre.

Lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva a fost construit de asocierea Tehnostrade – Spedition UMB, controlată de Dorinel Umbrărescu, iar lotul 3 a fost construit de o asociere condusă de spaniolii de la Comsa.

Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1), în lungime de 22,14 kilometri, a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB, pentru suma de 419,4 milioane de lei.

De asemenea, contractul pentru realizarea celor 21,14 de kilometri ai lotului 3, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L.- COMSA S.A.- Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.

Te-ar mai putea interesa și
Dăianu: Creşterea preţurilor la energie va încetini creşterea economică în Europa şi va amputa puterea de cumpărare a oamenilor
Dăianu: Creşterea preţurilor la energie va încetini creşterea economică în Europa şi va amputa puterea de cumpărare ...
Creşterea preţurilor la energie este descumpănitoare, un şoc extraordinar de puternic, care va încetini peste tot în Europa creşterea economică şi va amputa sever puterea de cumpărare a......
Carantină Bucureşti – DSP: Rata cazurilor va ajunge probabil mâine la 6 în Capitală. Aşteptăm rata de vineri pentru trecerea în scenariul 2 – Ce restricţii se vor aplica
Carantină Bucureşti – DSP: Rata cazurilor va ajunge probabil mâine la 6 în Capitală. Aşteptăm rata de vineri ...
Şcolile din Bucureşti ar putea să treacă de vineri în online, conform scenariului 2. Dr. Angelica Chirică, reprezentant ...
Sorin Cîmpeanu: Trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă ultimele şi să se deschidă primele
Sorin Cîmpeanu: Trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă ultimele şi să se deschidă primele
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că este de preferat prezenţa fizică în şcoli şi universităţi ...
ANRE va realiza o platformă online de schimbare a furnizorului de energie şi gaze
ANRE va realiza o platformă online de schimbare a furnizorului de energie şi gaze
 Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a semnat un contract cu firma Metaminds pentru realizarea unei ...