Autostrada Lugoj – Deva, inaugurare doar pe jumătate: azi va fi recepţionat doar lotul 4, sunt neconformităţi pe lotul 3 UPDATE

Comisia de Recepţie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început luni, 12 august, inspecţia pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Pe lotul 3 nu a fost demarată încă inspecţia şi, potrivit unur surse apropiate situației, nu va mai avea loc astăzi, din cauză că nu sunt întrunite condiţiile pentru recepţie.
Anemona Andone - lun, 12 aug. 2019, 11:21
Autostrada Lugoj – Deva, inaugurare doar pe jumătate: azi va fi recepţionat doar lotul 4, sunt neconformităţi pe lotul 3 UPDATE

„Pe lotul 4 a început inspecţia. Până la acest moment, pe lotul 3 nu a început încă”, a spus Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Constructorii au solicitat CNAIR efectuarea recepţiei pe loturile 3 şi 4 din Autostrada Lugoj – Deva pe 12 august, au declarat anterior sursele ECONOMICA.NET.

Potrivit lor, dacă lotul 4 va trece recepţia şi va fi deschis circulaţiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre lotul 3.

Sursele noastre susţin că pe lotul 3 nu va mai fi demarată inspecţia pe 12 august, din cauză că nu sunt întrunite condiţiile pentru recepţie.

Amânarea recepţiei pe lotul 3, răul cel mai mic

Mai exact, pe acest lot ar fi fost constatate mai multe neconformităţi, precum diferenţe de 2 cm – 3 cm la grosimea stratului de asfalt, tasări de 3 centimetri între rampă şi placa de la poduri, care după deschiderea circulaţiei se vor adânci la 5 centimetri şi vor crea un disconfort major şoferilor. „Maşinile vor zbura ca pe trambulină”, au explicat sursele noastre.

Potrivit lor, amânarea recepţiei până la corectarea acestor neconformităţi este răul cel mai mic pentru constructorul lotului 3.

„Dacă s-ar începe recepţia şi s-ar suspenda din cauza neconformităţilor, atunci ar avea doar 90 de zile să le corecteze. Dacă nu se va încadra în termen, atunci i se va rezilia contractul, i se va lua garanţia de bună execuţie şi va primi certificat negativ, astfel că trei ani nu va mai participa la licitaţii în România”, au detaliat sursele noastre scenariul cel mai rău pentru constructorul lotului 3.

În schimb, dacă se amână recepţia, acesta riscă cel mult penalizări pentru întârziere, dacă nu corectează neconformităţile la timp, explică sursele noastre.

Lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva a fost construit de asocierea Tehnostrade – Spedition UMB, controlată de Dorinel Umbrărescu, iar lotul 3 a fost construit de o asociere condusă de spaniolii de la Comsa.

Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1), în lungime de 22,14 kilometri, a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB, pentru suma de 419,4 milioane de lei.

De asemenea, contractul pentru realizarea celor 21,14 de kilometri ai lotului 3, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L.- COMSA S.A.- Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.

Te-ar mai putea interesa și
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  cu o zi-două întârziere
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  ...
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie, pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până la 15 decembrie, toate......
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Noul regulament de furnizare a energiei electrice vine cu noutăți importante referitoare și la facturi. Toate facturile ...
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
Noul BMW 3.0 CSL pune la dispoziția șoferului 560 CP, un record pentru modelele cu şase cilindri în linie, și un cuplu ...
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – studiu
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – ...
Criza de lucrători calificaţi ameninţă să încetinească tranziţia Germaniei la energii regenerabile, indică un studiu ...