Autostrada Lugoj – Deva, inaugurare doar pe jumătate: azi va fi recepţionat doar lotul 4, sunt neconformităţi pe lotul 3 UPDATE

Comisia de Recepţie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început luni, 12 august, inspecţia pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Pe lotul 3 nu a fost demarată încă inspecţia şi, potrivit unur surse apropiate situației, nu va mai avea loc astăzi, din cauză că nu sunt întrunite condiţiile pentru recepţie.
Anemona Andone - lun, 12 aug. 2019, 11:21
Autostrada Lugoj – Deva, inaugurare doar pe jumătate: azi va fi recepţionat doar lotul 4, sunt neconformităţi pe lotul 3 UPDATE

„Pe lotul 4 a început inspecţia. Până la acest moment, pe lotul 3 nu a început încă”, a spus Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Constructorii au solicitat CNAIR efectuarea recepţiei pe loturile 3 şi 4 din Autostrada Lugoj – Deva pe 12 august, au declarat anterior sursele ECONOMICA.NET.

Potrivit lor, dacă lotul 4 va trece recepţia şi va fi deschis circulaţiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre lotul 3.

Sursele noastre susţin că pe lotul 3 nu va mai fi demarată inspecţia pe 12 august, din cauză că nu sunt întrunite condiţiile pentru recepţie.

Amânarea recepţiei pe lotul 3, răul cel mai mic

Mai exact, pe acest lot ar fi fost constatate mai multe neconformităţi, precum diferenţe de 2 cm – 3 cm la grosimea stratului de asfalt, tasări de 3 centimetri între rampă şi placa de la poduri, care după deschiderea circulaţiei se vor adânci la 5 centimetri şi vor crea un disconfort major şoferilor. „Maşinile vor zbura ca pe trambulină”, au explicat sursele noastre.

Potrivit lor, amânarea recepţiei până la corectarea acestor neconformităţi este răul cel mai mic pentru constructorul lotului 3.

„Dacă s-ar începe recepţia şi s-ar suspenda din cauza neconformităţilor, atunci ar avea doar 90 de zile să le corecteze. Dacă nu se va încadra în termen, atunci i se va rezilia contractul, i se va lua garanţia de bună execuţie şi va primi certificat negativ, astfel că trei ani nu va mai participa la licitaţii în România”, au detaliat sursele noastre scenariul cel mai rău pentru constructorul lotului 3.

În schimb, dacă se amână recepţia, acesta riscă cel mult penalizări pentru întârziere, dacă nu corectează neconformităţile la timp, explică sursele noastre.

Lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva a fost construit de asocierea Tehnostrade – Spedition UMB, controlată de Dorinel Umbrărescu, iar lotul 3 a fost construit de o asociere condusă de spaniolii de la Comsa.

Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1), în lungime de 22,14 kilometri, a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB, pentru suma de 419,4 milioane de lei.

De asemenea, contractul pentru realizarea celor 21,14 de kilometri ai lotului 3, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L.- COMSA S.A.- Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...