Autostrada Lugoj – Deva: s-au extins fisurile pe lotul nedeschis traficului FOTO

Fisurile de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva au avansat vizibil în doar câteva săptămâni, fără ca acest tronson să fie măcar deschis traficului,  potrivit unor imagini recente de pe noua șosea de mare viteză construită de spanioli.
Anemona Andone - vin, 27 sept. 2019, 18:47
Autostrada Lugoj - Deva: s-au extins fisurile pe lotul nedeschis traficului FOTO

Fisurile de pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, construit de spanioli, au avansat vizibil de la ultimele măsurători, potrivit unor imagini obținute de ECONOMICA.NET.

Din imagini se observă cum fisurile au avansat atât în lungime cât și în lățime. Și asta în condițiile în care nu au fost vibrații de la trafic și nici nu prea au fost ploi.

De altfel, și unii pasionaţi de infrastructură remarcaseră anterior publicării acestor poze cum fisura sesizată de autorităţi în urmă cu câteva săptămâni deja s-a extins.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urma să contracteze în această săptămână serviciile de expertiză pentru lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, unde a apărut o fisură deşi nu a fost deschisă circulaţia, au spus anterior pentru ECONOMICA.NET surse oficiale. Acestea estimează că expertiza ar urma să fie finalizată în noiembrie.

În ciuda presiunii politice, dar şi din partea societăţii civile, acest lot de autostradă ar putea să nu fie deschis traficului în 2019, din cauza posibilelor probleme structurale grave pe care le-ar avea, anticipează sursele noastre.

Amintim că o fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu va putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, după cum anunţa CNAIR în urmă cu două săptămâni.

Pe de altă parte, reprezentanţii constructorului au anunţat în 12 august că lucrările aferente proiectului au fost finalizate şi că nu există impedimente de ordin tehnic sau contractual pentru ca CNAIR să nu efectueze recepţia proiectului şi punerea sa în funcţiune, iar finisajele actuale sunt în afara corpului autostrăzii şi se pot executa fără a încurca traficul, ceea ce înseamnă că nu împiedicau recepţia lucrării.

În urma neînţelegerilor pentru remedierea unor probleme, CNAIR a reziliat la finele lunii august contractul cu asocierea care a construit lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Ulterior, a executat garanţiile constituite de asocierea de constructori la BCR şi Raiffeisen Bank.

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost atribuite la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA asocierii de firme Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construccciones SA – Arcadis Eurometudes SA. Din suma totală, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...