Autostrada Lugoj – Deva: Secțiunea tunelurilor a apărut în SEAP și s-a scumpit cu 920 milioane de lei

Anunțul de licitație pentru secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj - Deva a fost publicat pe 23 aprilie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a noului contract este de 2,28 miliarde de lei, cu 920 milioane de lei (67%) mai mare față de valoarea din licitația anulată.
Anemona Andone - lun, 25 apr. 2022, 14:09
Autostrada Lugoj - Deva: Secțiunea tunelurilor a apărut în SEAP și s-a scumpit cu 920 milioane de lei

Durata contractului va fi de 117 luni (15 luni proiectare, 42 luni execuție), acesta urmând să fie finanțat prin PNRR, potrivit anunțului publicat sâmbătă seara, la ora 23:00 în SEAP.

Termenul de depunere a ofertelor este 9 iunie 2022, după cum a anunțat săptămâna trecută și șeful Transporturilor Sorin Grindeanu.

Acesta a subliniat că, în evaluarea ofertelor, va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert.

Câștigătorul contractului va proiecta și va construi inclusiv tuneluri forate (cunoscute ca „tunelurile pentru urși”) cu o lungime totală de 2,13 km pe secțiunea E și va finaliza lucrările pe secțiunea D.

Pe 10 martie 2022, CNAIR a anunţat că a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva pe motiv că oferta tehnică depusă de constructorii turci este neconformă şi va relua licitaţia, în regim de urgenţă.

Antreprenorul turc ar fi trebuit să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia, la un preţ estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA.

Având în vedere prețul cu 67% mai mare din noua licitație, unii pasionați de infrastructură se așteaptă să fie depuse mai mult de două oferte. Pe de altă parte, aceștia estimează că vor fi și contestații. Ei au mai menționat că documentația din noua licitație include și studiul geotehnic realizat în 2020 de Formin.

 

Te-ar mai putea interesa și
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei,......
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezenţa virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) ...
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O companie românească de utilități folosește analiză complexă de date pentru reducerea pierderilor de apă. ApaVital ...
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru județe
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de ...