Autostrada Lugoj – Deva: UMB angajează „mineri”, probabil pentru primul său contract de tuneluri 

UMB, cel mai mare grup de construcții din România, controlat de Dorinel Umbrărescu, angajează "mineri", potrivit unui anunț postat pe pagina proprie de Facebook. Cel mai probabil, aceștia sunt recrutați pentru viitoarele lucrări la "tunelurile pentru urși" de pe secțiunea Margina - Holdea a Autostrăzii Lugoj - Deva (A1).
Anemona Andone - Dum, 24 dec. 2023, 12:42
Autostrada Lugoj - Deva: UMB angajează

„Angajăm mineri. CV-urile se pot trimite pe adresa de e-mail: [email protected]”, se arată în postarea UMB din 22 decembrie.

La momentul publicării acestui articol, postarea UMB avea peste 480 de aprecieri și 240 de distribuiri.

Comentând pe marginea acestei postări, pasionații de infrastructură au spus că recrutarea ar viza un singur proiect, și anume acela privind tunelurile din secțiunea-lipsă a Autostrăzii Lugoj – Deva.

În august, pasionații de infrastructură au postat imagini de pe lotul UMB cu secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva, unde fuseseră aduse utilaje suedeze pentru foraj. Acestea urmau să fie utilizate pentru studiile geotehnice necesare construirii tunelurilor, explicau atunci pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Companiei de Drumuri.

Amintim că acesta este primul contract pentru construcție de tunel câștigat de UMB, în asociere cu un constructor din Bosnia. Lucrările la secțiunea tunelurilor „pentru urși” sunt finanțate prin PNRR și trebuie finalizate în 2026.

La finele lunii iulie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunța că UMB lucra la decopertarea terenului și la drenarea apelor pe ”lotul cu tuneluri” (Margina – Holdea) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2 și urma să aducă și alte utilaje pentru a efectua restul lucrărilor pregătitoare.

Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

VIDEO: Autostrada Lugoj – Deva, secțiunea Margina – Holdea (sursa: YouTube Virtual Press)

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...