Autostrada Lugoj – Deva: UMB angajează „mineri”, probabil pentru primul său contract de tuneluri 

UMB, cel mai mare grup de construcții din România, controlat de Dorinel Umbrărescu, angajează "mineri", potrivit unui anunț postat pe pagina proprie de Facebook. Cel mai probabil, aceștia sunt recrutați pentru viitoarele lucrări la "tunelurile pentru urși" de pe secțiunea Margina - Holdea a Autostrăzii Lugoj - Deva (A1).
Anemona Andone - Dum, 24 dec. 2023, 12:42
Autostrada Lugoj - Deva: UMB angajează

„Angajăm mineri. CV-urile se pot trimite pe adresa de e-mail: [email protected]”, se arată în postarea UMB din 22 decembrie.

La momentul publicării acestui articol, postarea UMB avea peste 480 de aprecieri și 240 de distribuiri.

Comentând pe marginea acestei postări, pasionații de infrastructură au spus că recrutarea ar viza un singur proiect, și anume acela privind tunelurile din secțiunea-lipsă a Autostrăzii Lugoj – Deva.

În august, pasionații de infrastructură au postat imagini de pe lotul UMB cu secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva, unde fuseseră aduse utilaje suedeze pentru foraj. Acestea urmau să fie utilizate pentru studiile geotehnice necesare construirii tunelurilor, explicau atunci pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Companiei de Drumuri.

Amintim că acesta este primul contract pentru construcție de tunel câștigat de UMB, în asociere cu un constructor din Bosnia. Lucrările la secțiunea tunelurilor „pentru urși” sunt finanțate prin PNRR și trebuie finalizate în 2026.

La finele lunii iulie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunța că UMB lucra la decopertarea terenului și la drenarea apelor pe ”lotul cu tuneluri” (Margina – Holdea) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2 și urma să aducă și alte utilaje pentru a efectua restul lucrărilor pregătitoare.

Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

VIDEO: Autostrada Lugoj – Deva, secțiunea Margina – Holdea (sursa: YouTube Virtual Press)

Te-ar mai putea interesa și
Serbia va aproba proiectul privind dezvoltarea celei mai mari mine de litiu din Europa – FT
Serbia va aproba proiectul privind dezvoltarea celei mai mari mine de litiu din Europa – FT
 Preşedintele sârb Aleksandar Vucic se pregăteşte să dea undă verde gigantului minier anglo-australian Rio Tinto pentru dezvoltarea celei mai mari mine de litiu din Europa, la doi ani după ce......
Biometan în România, cât se poate produce și cum se va putea utiliza. Ce scrie în strategia energetică
Biometan în România, cât se poate produce și cum se va putea utiliza. Ce scrie în strategia energetică
România are un potențial mare de producție de biometan, considerat un “gaz verde” și este estențială demararea ...
Alegeri parlamentare în Franţa: 250.000 de manifestanţi au protestat împotriva extremei drepte în Franţa
Alegeri parlamentare în Franţa: 250.000 de manifestanţi au protestat împotriva extremei drepte în Franţa
Cel puţin 250.000 de persoane au mărşăluit sâmbătă în Franţa, în semn de protest împotriva extremei drepte, aflată ...
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o "pauză tactică" în ofensiva din Gaza, pentru a permite livrarea ...