Autostrada Moldovei, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR, a făcut astăzi un pas decisiv – secretar de stat

Odată cu aprobarea de către Guvernul României a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Focșani – Bacău (96 km), toți cei 314 km ai Autostrăzii Moldovei A7 sunt aprobați și în diferite faze de licitație și/sau contractare pentru execuția lucrărilor, a anunțat miercuri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Ion Dobreanu - mie, 13 iul. 2022, 14:59
Autostrada Moldovei, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR, a făcut astăzi un pas decisiv - secretar de stat

Lungimea totală a traseului Autostrăzii Focșani – Bacău este de aproape 96 de km, iar autostrada va avea 3 tronsoane:
➡️ Tronsonul 1 – Focșani – Domnești Târg (35,6 km)
➡️ Tronsonul 2 – Domnești Târg – Răcăciuni (38,8 km)
➡️ Tronsonul 3 – Răcăciuni – Municipiul Bacău (24,5 km)

autostrada a7Proiectul aprobat miercuri prevede realizarea a 5 noduri rutiere și a 91 de poduri și pasaje. Partea carosabilă a podurilor și a pasajelor, ce vor fi realizate pe autostradă, va fi de 12 m, pentru fiecare sens de mers.

Podurile amplasate pe DN și DJ, ce traversează autostrada, vor avea câte o parte carosabilă de 7,8 m. Excepție face pasajul pe DN2, peste autostradă (km 3+972), care va avea o parte carosabilă de 14,8 m lățime, adică patru benzi de circulație, câte două, pe fiecare sens.

Podurile amplasate pe DA (drumuri agricole), ce traversează autostrada, vor avea o parte carosabilă de 7 m. Pe poduri, între partea carosabilă și trotuare, vor fi prevăzuți parapeți metalici de siguranță cu nivel de protecție foarte ridicată.

Proiectul mai prevede realizarea a 101 parcele de perdele anti înzăpezire, majoritatea pe partea stângă a drumului, dar și pe partea dreaptă între km 2+800 și 4+300, km 15+000 și 20+300 și între km 64+500 și 66+200.

„Estimăm ca până la sfârșitul acestui an, toate loturile Autostrăzii Moldovei A7 să aibă desemnați câștigători„, a conchis oficialul din Transporturi.

Te-ar mai putea interesa și
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
Aeroportul din Ruse va fi operat gratuit de Airport Ruse Ltd, care cuprinde companiile bulgare Shtraplan EOOD şi Stroyproject EOOD, a decis Consiliul Municipal Ruse. Dezbaterea asupra deciziei a......
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar ...
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...