Autostrada Ploiești – Brașov: Au început forajele pentru studiul geotehnic FOTO

Proiectantul Autostrăzii Ploiești - Brașov a început să execute forajele aferente studiului geotehnic, au anunțat vineri reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov.
Anemona Andone - vin, 15 apr. 2022, 12:21
Autostrada Ploiești - Brașov: Au început forajele pentru studiul geotehnic FOTO

Firma care se ocupă de întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic lucrează în acestă perioadă pe tronsoanele aflate în județul Brașov, au menționat reprezentanții DRDP Brașov.

autostrada ploiesti brasov foraje

Potrivit lor, pentru elaborarea studiului geotehnic vor fi executa peste 2000 de foraje pe tot traseul vizat de construcția acestei autostrăzi.

Termenul pentru finalizarea proiectării Autostrăzii Ploiești – Brașov este ianuarie 2025. Abia după parcurgerea acestei etape va putea fi lansată licitația pentru construcția celei mai așteptate autostrăzi din România, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe 11 martie 2021, CNAIR a dat ordinul de începere pentru serviciile necesare completării/revizuirii Studiului de Fezabilitate, elaborarării Proiectului Tehnic, pentru Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov. Durata contractului este de 107 luni (opt ani și nouă luni), conform anunțului din SEAP. Aceasta include 46 de luni pentru studii, proiectare și pregătire licitație pentru execuție, iar restul perioadei vizează asistența tehnică pe perioada construcției.

Pe 12 februarie 2021, CNAIR a semnat cu CONSITRANS S.R.L. contractul pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov”.

Valoarea contractului este de 46,55 milioane de lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

foraj autostrada ploiesti brasovLa acest contract se adaugă servicii similare de 5,2 milioane de lei pentru un sector de 5,2 kilometri de la Comarnic. Noile servicii au fost contractate pe 21 iulie 2021 tot cu Consitrans, în baza unei negocieri fără anunț prealabil de licitație.

„Activitățile din cadrul contractului de servicii constau în repetarea unor servicii similare prevazute in contractul de servicii inițial și sunt conforme cu cerințele prevăzute în Caietul de Sarcini, inclus în documentația de atribuire elaborată cu ocazia atriburii contractului inițial, în cadrul căruia se completează/revizuiește Studiul de Fezabilitate și se elaborează Proiectul Tehnic pentru 99,8 km de autostradă de la Ploiești la Brașov fără porțiunea Comarnic”, se explică în anunțul de atribuire a serviciilor suplimentare.

Autostrada Ploiești – Brașov este cel mai așteptat proiect de infrastructură al României. Drumul național existent, cu o singură bandă pe sens pe porțiunea Comarnic – Brașov, reprezintă un adevărat coșmar pentru șoferii nevoiți să stea bară la bară, ore în șir. De altfel, acest tronson de drum a ajuns să fie denumit „cea mai mare parcare națională”.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...