1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Autostrada Ploieşti-Braşov: în două săptămâni începe negocierea pe clauze contractuale – surse

Procedura pentru primul parteneriat public privat (PPP) din România, Autostrada Ploieşti – Comarnic- Braşov, se află în faza finală a evaluării financiare, urmând ca în două săptămâni să înceapă negocierea pe clauze contractuale, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Din cinci participanţi, în cursa pentru şoseaua de mare viteză peste Carpaţi a rămas doar asocierea chinezo – turcă CCCC – Makyol.

16 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

"Procedura este pe finalul evaluării financiare. Într-o săptămână – două începe negocierea pe clauzele contractuale", au spus joi sursele noastre.

Acest proiect este coordonat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), urmând ca statul român să fie reprezentat în parteneriat de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Asocierea chinezo – turcă CCCC – Makyol este singurul participant rămas în cursa pentru realizarea prin PPP a autostrăzii Ploieşti – Braşov

Iniţial, cinci investitori au depus oferte pentru contractul de parteneriat public – privat pentru realizarea Autostrăzii Ploieşti – Braşov.

Cele cinci oferte proveneau de la:

1. SINOHYDRO CORPORATION LIMITED - POWER CHINA ROADBRIDGE GROUP CO LTD (China)

2. ERG Insaat Ticaret ve Sanayi A.S - SSB SAUERWEIN & SHAEFER BAU AG (Turcia - Elveţia)

3. Asocierea STRABAG-IC ICTAS(Lider de asociere STRABAG) (Austria - Turcia)

4. Asocierea China Communiucations Construction Company LTD(CCCC) - MAKYOL (China - Turcia)

5. Asocierea ACCIONA CONCESIONES S.L- FCC CONSTRUCCION S.A.- (Spania)

Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov este primul proiect prin Parteneriat Public Privat (PPP) lansat de către Guvernul Viorica Dăncilă.

Pe 19 octombrie 2018, a fost publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP anunţul privind parteneriatul public privat pentru realizarea obiectivului Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov.

Valoarea estimată pentru acest contract este de 1,36 miliarde euro. Contractul prevede plăţi din fonduri publice care să asigure recuperearea investiţiei de către partenerul privat de maxim 55 milioane euro/an pe perioada de operare.

În cadrul acestui contract, partenerul public contribuie cu 25% din costul investiţiei şi costurile de întreţinere şi operare, iar partenerul privat contribuie cu 75%.

Autostrada Ploieşti – Braşov prevede o durată de proiectare şi execuţie de patru ani şi de 20 de ani pentru operare. În cadrul proiectului este inclusă şi taxarea tronsonului de autostradă Bucureşti – Ploieşti, încă de la semnarea contractului de atribuire.

Şoferii care vor merge de la Bucureşti la Braşov pe autostradă vor achita o taxă de 6,3 euro/100 km.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO