Autostrada Ploiești – Brașov: Proiectarea nu este blocată. Traseul se suprapunea cu terenuri MApN din Predeal și Râșnov – Consitrans

Proiectarea Autostrăzii Ploiești - Brașov nu este blocată iar luni, 13 decembrie, va fi predată Analiza Multicriterială etapa 1 (AMC1), la CNAIR, spun reprezentanții Consitrans într-un drept la replică adresat fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. Ei arată că analiza proiectului a trebuit modificată, de exemplu, pentru că traseul se suprapune cu terenuri de instrucție din Predeal și Râșnov ale MApN.
Anemona Andone - vin, 10 dec. 2021, 18:05
Autostrada Ploiești - Brașov: Proiectarea nu este blocată. Traseul se suprapunea cu terenuri MApN din Predeal și Râșnov - Consitrans

„Având în vedere informațiile nereale transmise în spațiul public de fostul ministru Cătălin Drulă, suntem obligați să subliniem că proiectarea Autostrăzii Ploiești-Brașov NU ESTE BLOCATĂ. Mai mult, Analiza Multicriterială etapa 1 (AMC1), realizată de Consitrans, va fi predată luni, 13 decembrie 2021, la CNAIR”, se arată într-un comunicat al Consitrans.

Reacția companiei de proiectare vine după ce fostul ministru Cătălin Drulă a acuzat că aceasta „își face de cap” și că „ignoră responsabilitățile contractuale”.

„Conform graficului de la momentul semnării contractului de Completare /Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru “Autostrada București-Brașov, tronson Ploiești-Brașov”, Analiza Multicriterială (AMC) trebuia predată la data de 15 august 2021, când pe fotoliul ministerial de la Transporturi stătea comod domnul Drulă, care știe foarte bine că predarea nu a fost posibilă din cauza informațiilor contradictorii și constrângerilor venite din partea Consiliului Județean Prahova și a Ministerului Apărării Naționale, cu privire la investițiile de pe traseul propus al autostrăzii. Analiza proiectului Autostrăzii Ploiești-Brașov a trebuit modificată, de exemplu, pentru că MApN a transmis inițial că nu sunt obiective militare pe traseu ca apoi să se răzgândească și să anunțe că autostrada se suprapune cu terenurile de instrucție din Predeal și Râșnov”, explică reprezentanții companiei de proiectare.

Ei adaugă că, în pofida multiplelor modificări de trasee și soluții tehnice solicitate de CNAIR, MApN sau CJ Prahova, a fost finalizată ridicarea topografică de detaliu pentru zona km 168+800 – 173+300 și zona nodului rutier cu DN1, în dreptul localității Codlea, urmând a se transmite spre aprobare Tema geotehnică pentru această secțiune, iar Analiza Multicriterială (AMC) este la final.

„Consitrans este în legătură permanentă cu toate instituțiile implicate în acest proiect, a participat la toate ședințele de lucru și a răspuns prompt tuturor solicitărilor fapt pentru care, în numele celor 182 de specialiști care lucrează la acest proiect, respinge categoric alegațiile tendențioase, inoportune și nefondate lansate în spațiul public de fostul ministru Drulă. Dorim să vă asiguram de faptul ca indiferent de culoarea politică de la conducerea Ministerului Transporturilor din ultimii 30 de ani, Consitrans și-a onorat la termen toate contractele, menținând un nivel ridicat de calitate al documentațiilor transmise”, conchid reprezentanții Consitrans.

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă acuza joi, într-o postare pe pagina proprie de Facebook, că proiectarea Autostrăzii Ploiești – Brașov este blocată.

„De 3 luni nu se mai întâmplă nimic pe acest proiect, pentru care am semnat contractul de proiectare în februarie. În 2021 trebuia să avem (cf. calendar contractual) traseul final aprobat și bătut în cuie, bazat pe cele două analize multi-criteriale faza 1 și faza 2. În plus, și investigațiile de teren preliminare realizate deja.

Nici măcar primul livrabil, analiza variantelor de traseu faza 1 (AMC1), nu a fost îndeplinit, deși când am plecat de la minister era programat pentru 14 septembrie.

Cât am fost la minister, contractorii erau ținuți din scurt, cu termene urmărite și ședințe de progres. Acum, pare că consultantul Consitrans își face de cap și e lăsat să ignore responsabilitățile contractuale”, mai scria fostul oficial de la Transporturi.

Citește și Ioniţă (CNAIR): Nu cred că vom vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada Ploieşti-Braşov

Pe 12 februarie 2021, CNAIR a semnat cu Consitrans SRL contractul pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti – Braşov”.

Studiul de Fezabilitate are în vedere o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani şi investigaţii de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc). Contractul va cuprinde şi o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu şi realizarea unui model financiar al proiectului.

Autostrada Ploiești – Brașov, denumită și „Autostrada Zăpezii”, este unul dintre cele mai importante proiecte rutiere ale României. Aceasta a obținut de altfel cel mai mare punctaj în rândul autostrăzilor prioritare la construit până în 2030, după loturile 2 și 3 din Autostrada Sibiu – Pitești (Transcarpați).

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...