Autostrada Ploiești – Buzău: A fost semnat primul contract, pentru lotul Mizil – Pietroasele Update VIDEO

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat marți, 7 iunie, contractul pentru construcția lotului Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7). Acesta este primul contract semnat din cele 13 finanțate prin PNRR pentru Autostrada Moldovei (A7).
Anemona Andone - mar, 07 iun. 2022, 10:18
Autostrada Ploiești - Buzău:  A fost semnat primul contract, pentru lotul Mizil - Pietroasele Update VIDEO

Este vorba despre Lotul 2, Mizil – Pietroasele, cu o lungime de 28,35 km și cu o valoare de 1,249 miliarde lei, fără TVA.

Asocierea de constructori români și bulgari care a câștigat contractul este CONI SRL – TRACE GROUP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din partea antreprenorului bulgar a semnat Boyan Delchev (foto dreapta jos), iar pentru partea română a asocierii, Coni SRL, a semnat Gheorghe Cristea (foto stânga sus).

semnare a7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asocierea de constructori are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza construcția, care include și 20 de poduri.

Acest contract este de execuție: antreprenorii vor intra direct în faza de construcție, potrivit șefului Transporturilor Sorin Grindeanu.

 

Știrea inițială

Marți, 7 iunie, va fi semnat primul contract privind construcția tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada A7. Este vorba de lotul 2 Mizil – Pietroasele (28,35 km), pentru care a fost desemnată câștigătoare oferta asocierii româno – bulgare Coni – Trace.

Contractul în valoare de 1,25 miliarde de lei fără TVA prevede inclusiv construcția a 20 de poduri.

La evenimentul de semnare, care va avea loc la Consiliul Județean Buzău, ar urma să fie prezent și Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD).

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat săptămâna trecută că marți, 7 iunie, urmează să fie semnat primul contract pentru Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

„În total, de la Ploiești la Pașcani sunt 13 loturi. Primul tronson, Ploiești – Buzău, săptămâna viitoare, marți, semnăm primul contract. Probabil până la finalul săptămânii viitoare sau începutul săptămânii celeilalte, se semnează al doilea contract”, a spus Grindeanu vineri la Timișoara.

Acesta a menționat că pe A7 este vorba doar de execuție, adică după ce s-a semnat contractul, se predă amplasamentul și pot începe lucrările.

Amintim că pentru lotul 2 Mizil – Pietroasele, a fost desemnată câștigătoare oferta Coni – Trace, iar lotul 1 Dumbrava – Mizil a fost câștigat de asocierea Pizzarotti – Retter.

Autostrada Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7).

Te-ar mai putea interesa și
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane daneze (circa 8,5 miliarde euro), în anul fiscal 2023, în condițiile în......
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...