Autostrada Ploiești – Buzău: CNAIR, obligată să reevalueze ofertele Nurol și Danlin XXL pentru lotul 3

Curtea de Apel București s-a pronunțat miercuri în cazul contestațiilor la licitația pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești - Buzău. Astfel, instanța a admis plângerea companiei din județul Neamț Danlin XXL și a dispus reevaluarea ofertei turcilor de la Nurol, declarată câștigătoare. De asemenea, a menținut decizia CNSC prin care trebuie reevaluată și oferta Danlin XXL, declarată inițial neconformă.
Anemona Andone - joi, 26 ian. 2023, 11:17
Autostrada Ploiești - Buzău: CNAIR, obligată să reevalueze ofertele Nurol și Danlin XXL pentru lotul 3

„Respinge plângerea formulată de intimata CNAIR ca nefondată. Admite plângerea formulată de petenta ASOCIEREA DANLIN XXL-HZDROSTROZ AD-VDH AD PRIN LIDER AL ASOCIERII DANLIN XXL SRL: Anulează în parte adresa de comunicare a rezultatului procedurii şi raportul procedurii de atribuire nr. 24/13710/27.10.2022 în partea referitoare la reevaluarea ofertei depuse de asocierea NUROL INSAAT VE TICARET AS-MAKZOL INSAAT SANAZII TURIZM VE TICARET AS-prin lider al asocierii, NUROL INSAAT VE TICARET AS, cu privire la îndeplinirea cerinţei „…însoţite de documentele edificatoare depuse în justificarea acoperirii diferenţei maxime dintre cele două curbe S” din Anexa 5 Formularul 7C. Dispune reevaluarea ofertei depuse de asocierea NUROL INSAAT VE TICARET AS-MAKROL INSAAT SANZII TUZIM VE TICARET AS-prin lider al asocierii, NUROL INSAAT VE TICARET AS cu privire la îndeplinirea cerinţei „…însoţite de documentele edificatoare depuse în justificarea acoperirii diferenţei maxime dintre cele două curbe S” din Anexa 5 Formularul 7C. Menţine în rest decizia CNSC. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a deciziei pronunțate pe 25 ianuarie de Curtea de Apel București.

Întrebați de ECONOMICA.NET cu privire la întârzierile cauzate de contestații în atribuirea acestui lot din A7, finanțat prin PNRR, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au spus că așteaptă să vadă motivarea instanței pentru a putea face o estimare.

Pe 12 decembrie 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația Danlin XXL și a dispus reevaluarea ofertei acestei companii, ce fusese exclusă din licitație.

CNAIR a desemnat pe 27 octombrie un nou câștigător al licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, respectiv asocierea Nurol – Makyol. Inițial, CNAIR desemnase câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt, însă acest rezultat fusese contestat.

Tot pe 27 octombrie, CNAIR a respins din nou oferta asocierii Danlin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD ca neconformă, din cauză că experiența unor ingineri ai asocierii nu ar corespunde cerințelor de la licitație. Nemulțumit de noul rezultat al procedurii, constructorul din județul Neamț Danlin XXL a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care pe 12 decembrie i-a admis în parte contestația. Ulterior, războiul contestațiilor a fost continuat la Curtea de Apel București (CAB).

Noul câștigător desemnat pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, anunțat pe 27 octombrie, este asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S, cu o ofertă financiară de 1,093 de miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, decizia de desemnare a acestui câștigător a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București.

„Dacă nu vor exista contestații, CNAIR va putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea de constructori turci după 10 zile”, explica atunci Grindeanu.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7 este finanțată prin PNRR.

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău au deja constructori, respectiv asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace, care au raportat primele progrese pe șantiere. De asemenea, din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR, au mai fost semnate contractele pentru cele patru loturi din Autostrada Buzău – Focșani și cele trei loturi din Autostrada Focșani – Bacău, cu grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
MIPE explică din ce cauză fondurile PNRR vor fi reduse cu 2,1 miliarde de euro. Această actualizare vine ca urmare a creșterii economice reale și se aplică și celorlalte state UE
MIPE explică din ce cauză fondurile PNRR vor fi reduse cu 2,1 miliarde de euro. Această actualizare vine ca urmare a creșterii ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmis, sâmbătă, explicaţii cu privire la reducerea alocării din PNRR şi precizează că este un mecanism care se aplică tuturor statelor.......
Control ANPC în Centrul Vechi. 40 de locații au fost verificate până acum și s-au dat amenzi de 177.000 de lei
Control ANPC în Centrul Vechi. 40 de locații au fost verificate până acum și s-au dat amenzi de 177.000 de lei
Patruzeci de operatori economici din Centrul Vechi au fost verificaţi de ANPC, fiind aplicate amenzi în valoare de 177.000 ...
Organizația neguvernamentală Bankwatch România avertizează că o singură unitate mare de ardere a cărbunelui din România respectă normele de emisii impuse
Organizația neguvernamentală Bankwatch România avertizează că o singură unitate mare de ardere a cărbunelui din România ...
Bankwatch România transmite că o singură unitate din cele şapte instalaţii mari de ardere pe cărbune funcţionale în ...
Cine va ajunge președintele României în 2024? Primele pariuri oficiale. PSD domină top 5. Ce șanse au Kovesi sau George Simion?
Cine va ajunge președintele României în 2024? Primele pariuri oficiale. PSD domină top 5. Ce șanse au Kovesi sau George ...
Una dintre marile case de pariuri din România a lansat, zilele trecute, un clasament al potențialilor candidați pentru ...