Autostrada Ploiești – Buzău: CNAIR, obligată să reevalueze ofertele Nurol și Danlin XXL pentru lotul 3

Curtea de Apel București s-a pronunțat miercuri în cazul contestațiilor la licitația pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești - Buzău. Astfel, instanța a admis plângerea companiei din județul Neamț Danlin XXL și a dispus reevaluarea ofertei turcilor de la Nurol, declarată câștigătoare. De asemenea, a menținut decizia CNSC prin care trebuie reevaluată și oferta Danlin XXL, declarată inițial neconformă.
Anemona Andone - joi, 26 ian. 2023, 11:17
Autostrada Ploiești - Buzău: CNAIR, obligată să reevalueze ofertele Nurol și Danlin XXL pentru lotul 3

„Respinge plângerea formulată de intimata CNAIR ca nefondată. Admite plângerea formulată de petenta ASOCIEREA DANLIN XXL-HZDROSTROZ AD-VDH AD PRIN LIDER AL ASOCIERII DANLIN XXL SRL: Anulează în parte adresa de comunicare a rezultatului procedurii şi raportul procedurii de atribuire nr. 24/13710/27.10.2022 în partea referitoare la reevaluarea ofertei depuse de asocierea NUROL INSAAT VE TICARET AS-MAKZOL INSAAT SANAZII TURIZM VE TICARET AS-prin lider al asocierii, NUROL INSAAT VE TICARET AS, cu privire la îndeplinirea cerinţei „…însoţite de documentele edificatoare depuse în justificarea acoperirii diferenţei maxime dintre cele două curbe S” din Anexa 5 Formularul 7C. Dispune reevaluarea ofertei depuse de asocierea NUROL INSAAT VE TICARET AS-MAKROL INSAAT SANZII TUZIM VE TICARET AS-prin lider al asocierii, NUROL INSAAT VE TICARET AS cu privire la îndeplinirea cerinţei „…însoţite de documentele edificatoare depuse în justificarea acoperirii diferenţei maxime dintre cele două curbe S” din Anexa 5 Formularul 7C. Menţine în rest decizia CNSC. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a deciziei pronunțate pe 25 ianuarie de Curtea de Apel București.

Întrebați de ECONOMICA.NET cu privire la întârzierile cauzate de contestații în atribuirea acestui lot din A7, finanțat prin PNRR, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au spus că așteaptă să vadă motivarea instanței pentru a putea face o estimare.

Pe 12 decembrie 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația Danlin XXL și a dispus reevaluarea ofertei acestei companii, ce fusese exclusă din licitație.

CNAIR a desemnat pe 27 octombrie un nou câștigător al licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, respectiv asocierea Nurol – Makyol. Inițial, CNAIR desemnase câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt, însă acest rezultat fusese contestat.

Tot pe 27 octombrie, CNAIR a respins din nou oferta asocierii Danlin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD ca neconformă, din cauză că experiența unor ingineri ai asocierii nu ar corespunde cerințelor de la licitație. Nemulțumit de noul rezultat al procedurii, constructorul din județul Neamț Danlin XXL a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care pe 12 decembrie i-a admis în parte contestația. Ulterior, războiul contestațiilor a fost continuat la Curtea de Apel București (CAB).

Noul câștigător desemnat pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, anunțat pe 27 octombrie, este asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S, cu o ofertă financiară de 1,093 de miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, decizia de desemnare a acestui câștigător a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București.

„Dacă nu vor exista contestații, CNAIR va putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea de constructori turci după 10 zile”, explica atunci Grindeanu.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7 este finanțată prin PNRR.

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău au deja constructori, respectiv asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace, care au raportat primele progrese pe șantiere. De asemenea, din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR, au mai fost semnate contractele pentru cele patru loturi din Autostrada Buzău – Focșani și cele trei loturi din Autostrada Focșani – Bacău, cu grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...