Autostrada Ploiești – Buzău: Construcția primelor două loturi, mai scumpă cu 625 de milioane de lei

Asocierea Pizzarotti - Retter primește 337,77 milioane de lei în plus pentru finalizarea lucrărilor la lotul 1 Dumbrava - Mizil, iar asocierea Coni - Trace încasează suplimentar 287,5 milioane de lei pentru finalizarea lotului 2 Mizil - Pietroasele din A7 Ploiești - Buzău, potrivit informațiilor din SEAP. Ambele contracte, finanțate prin PNRR și suplimentate cu 23%, au termen de finalizare anul viitor.
Anemona Andone - joi, 26 oct. 2023, 22:25
Autostrada Ploiești - Buzău: Construcția primelor două loturi, mai scumpă cu 625 de milioane de lei

Valoarea contractului pentru construcția lotului 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău crește de la 1,47 miliarde de lei până la 1,8 miliarde de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Lotul 1 Dumbrava – Mizil este construit de asocierea Pizzarotti – Retter și  se află la un stadiu al lucrărilor de 27,50%, potrivit celor mai recente date ale CESTRIN. Termenul de execuție pe acest contract a fost prelungit cu 153 de zile, astfel că noua dată de finalizare a lucrărilor este 24 septembrie 2024.

De asemenea, valoarea contractului pentru construcția lotului 2 Mizil – Pietroasele crește de la 1,249 miliarde de lei până la 1,537 miliarde de lei.

Lotul 2 Mizil – Pietroasele este construit de asocierea Coni – Trace, iar gradul de execuție pe acest șantier este de 22,50%. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este aprilie 2024, însă pe acest lot au apărut o serie de probleme, printre care nivelul ridicat al pânzei freatice și cantități insuficiente de pământ ce pot fi exploatate din gropile de împrumut. Prin urmare, sunt necesare, printre altele, noi exproprieri.

Amintim că pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău, constructorul turc Nurol este desemnat din nou câștigător. Rămâne de văzut când va fi semnat contractul și pentru ultimul lot din cele 13 ale A7, finanțată prin PNRR. Cele 10 loturi de la Buzău la Pașcani sunt construite de grupul UMB.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III......
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Vremea va fi instabilă în luna mai, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zilele reci şi ...
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre ...
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...