Autostrada Ploiești – Buzău: Contractul pentru lotul 1 poate fi semnat – Grindeanu

Contractul pentru lotul 1 al Autostrăzii Ploiești - Buzău urmează să fie, în curând, semnat, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Ion Dobreanu - joi, 26 mai 2022, 14:44
Autostrada Ploiești - Buzău: Contractul pentru lotul 1 poate fi semnat - Grindeanu

Câștigătorul inițial al licitației pentru lotul 1 a fost din nou validat, a spus șeful Transporturilor. Este de vorba de asocierea Impresa Pizzarotti – Retter Project Management SRL.

Potrivit lui Grindeanu, CNSC a respins joi contestația depusă de un alt participant și a decis că asocierea româno – italiană poate semna contractul pentru construcția celor 21 de kilometri ai lotului Dumbrava – Mizil.

După semnarea contractului, constructorii au la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea contractului în valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

– Pentru Lotul 2 (Mizil-Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, CNSC a soluționat deja contestația depusă la rezultatul procedurii, încă din data de 29 aprilie anul acesta.

În scurt timp și contractul pentru acest lot, în valoare de 1,249 miliarde de lei (fără TVA) va putea fi semnat cu Asocierea de constructori români și bulgari care a fost inițial desemnată de CNAIR.

– Pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău), cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București.

CNAIR a anunțat câștigătoare pe acest lot o asociere de constructori români, spanioli și turci încă din luna martie a cestui an.

Întregul sector Ploiești – Buzău al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totală de 63,25 km și o valoare estimată de construcție de 4,3 miliarde lei, alocați prin PNRR.

Te-ar mai putea interesa și
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită responsabil
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită ...
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine că România nu se confruntă cu o criză de furnizare a apei potabile la nivel naţional chiar dacă multe lacuri de acumulare sunt......
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ...
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea ...
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...