Autostrada Ploiești – Buzău: Primul lot are câștigător desemnat – Grindeanu UPDATE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a comunicat luni rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava - Mizil), în lungime de 21 de km, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - lun, 18 apr. 2022, 14:16
Autostrada Ploiești - Buzău: Primul lot are câștigător desemnat - Grindeanu UPDATE

„Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F și CF 804)”, a menționat Grindeanu.

Contractul are o valoare de 1,468 de miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

Tronsonul Ploiești – Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

În februarie, au apărut informații potrivit cărora pentru Lotul 1 Ploiești (Dumbrava) – Mizil se situa pe primul loc oferta Bog’Art – Tancrad – Cosedil (România – Italia).

UPDATE 17:00

Pe de altă parte, în comunicatul de presă transmis luni, CNAIR a menționat alt nume privind oferta câștigătoare.

CNAIR a anunțat că luni, 18 aprilie 2022, a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „EXECUȚIE LUCRĂRI AUTOSTRADA PLOIEȘTI-BUZĂU LOT 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000”.

Ofertantul declarat câștigător este Asocierea IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A. – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECT MANAGEMENT SRL, cu preţul de 1,468 de miliarde de lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 20 de luni.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertata conform factorului de evaluare este de 10 ani.

Lungimea acestui lot este de 21 km și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Amintim că, pentru cei 21 de km ai Tronsonului 1 – Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) au fost depuse 13 oferte de către asocieri de firme românești sau companii internaționale.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...