Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul va declanșa exproprieri de 6,42 milioane de lei în Prahova – proiect

Ministerul Transporturilor propune exproprierea a 2.566 de imobile din județul Prahova pentru realizarea tronsonului Ploiești - Buzău din Autostrada Moldovei (A7). Valoarea despăgubirilor se ridică la 6,42 milioane de lei, potrivit unui proiect publicat miercuri pe site-ul instituției.
Anemona Andone - mie, 02 iun. 2021, 13:04
Autostrada Ploiești - Buzău: Guvernul va declanșa exproprieri de 6,42 milioane de lei în Prahova - proiect

„Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Autostrada Ploiești – Buzău ” este necesară dobândirea prin expropriere a unei suprafețe totale de 5.237.940 mp, aferentă unui număr de 2.566 de imobile proprietate privată, aflate pe raza localităților Râfov, Dumbrava, Drăgănești, Albești – Paleologu, Tomșani, Colceag, Baba Ana, din județul Prahova”, se arată în proiectul Ministerului Transporturilor.

Prin acest proiect, se propune aprobarea în Guvern a sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 6,42 milioane de lei.

„Autostrada Ploiești – Buzău reprezintă o prioritate absolută la nivel național. Face parte din rețeaua rutieră TEN-T Central, obiectivul fiind, de asemenea, cuprins în Master Planul General de Transport. Astfel, România va fi traversată de două coridoare ale rețelei centrale: Coridorul Orient/Mediteranean de Est și Coridorul Rin – Dunăre. Această rețea centrală, conform obligațiilor asumate de către România, va trebui finalizată până în anul 2030, la nivel de autostradă sau drum expres, în scopul reducerii timpilor de călătorie pe teritoriul României”, se mai arată în proiectul menționat.

Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei. Se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.

Proiectul de drum de clasa tehnică I se conformează clasificării funcționale europene ERSO ca Drum cu Flux de Trafic Neîntrerupt.

Autostrada Ploiești-Buzău are o lungime de 63,25 km și se împarte în 3 tronsoane distincte.

  • Tronsonul 1 – Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) și Mizil (DJ 100C), km 0+000 – km 21+000
  • Tronsonul 2 – Mizil (DJ 100C) – Pietrosu (DJ 203G), km 21+000 – km 49+350
  • Tronsonul 3 – Pietrosu (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B), km 49+350 – km 63+250.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marți, 1 iunie, anunțul de licitație pentru execuție lucrări Autostrada Ploiești – Buzău

Ploiești-Buzău este primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.

 

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...