Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul va declanșa exproprieri de 6,42 milioane de lei în Prahova – proiect

Ministerul Transporturilor propune exproprierea a 2.566 de imobile din județul Prahova pentru realizarea tronsonului Ploiești - Buzău din Autostrada Moldovei (A7). Valoarea despăgubirilor se ridică la 6,42 milioane de lei, potrivit unui proiect publicat miercuri pe site-ul instituției.
Anemona Andone - mie, 02 iun. 2021, 13:04
Autostrada Ploiești - Buzău: Guvernul va declanșa exproprieri de 6,42 milioane de lei în Prahova - proiect

„Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Autostrada Ploiești – Buzău ” este necesară dobândirea prin expropriere a unei suprafețe totale de 5.237.940 mp, aferentă unui număr de 2.566 de imobile proprietate privată, aflate pe raza localităților Râfov, Dumbrava, Drăgănești, Albești – Paleologu, Tomșani, Colceag, Baba Ana, din județul Prahova”, se arată în proiectul Ministerului Transporturilor.

Prin acest proiect, se propune aprobarea în Guvern a sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 6,42 milioane de lei.

„Autostrada Ploiești – Buzău reprezintă o prioritate absolută la nivel național. Face parte din rețeaua rutieră TEN-T Central, obiectivul fiind, de asemenea, cuprins în Master Planul General de Transport. Astfel, România va fi traversată de două coridoare ale rețelei centrale: Coridorul Orient/Mediteranean de Est și Coridorul Rin – Dunăre. Această rețea centrală, conform obligațiilor asumate de către România, va trebui finalizată până în anul 2030, la nivel de autostradă sau drum expres, în scopul reducerii timpilor de călătorie pe teritoriul României”, se mai arată în proiectul menționat.

Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei. Se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.

Proiectul de drum de clasa tehnică I se conformează clasificării funcționale europene ERSO ca Drum cu Flux de Trafic Neîntrerupt.

Autostrada Ploiești-Buzău are o lungime de 63,25 km și se împarte în 3 tronsoane distincte.

  • Tronsonul 1 – Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) și Mizil (DJ 100C), km 0+000 – km 21+000
  • Tronsonul 2 – Mizil (DJ 100C) – Pietrosu (DJ 203G), km 21+000 – km 49+350
  • Tronsonul 3 – Pietrosu (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B), km 49+350 – km 63+250.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marți, 1 iunie, anunțul de licitație pentru execuție lucrări Autostrada Ploiești – Buzău

Ploiești-Buzău este primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nuclearelectrica va vira în acest an statului de zece ori mai multe taxe, 1,7 miliarde de lei
Nuclearelectrica va vira în acest an statului de zece ori mai multe taxe, 1,7 miliarde de lei
Nuclearelectrica, unul dintre marii producători de energie electrică din România, controlat de stat, și-a refăcut calculele referitoare la bugetul pe acest an. Atrage atenția creșterea......
Ce face Blue Air cu avioanele rămase în flotă: va zbura pentru Aeroitalia, care are un parteneriat și cu AirConnect
Ce face Blue Air cu avioanele rămase în flotă: va zbura pentru Aeroitalia, care are un parteneriat și cu AirConnect
Blue Air, care a anunțat recent că nu poate relua zborurile din România din 10 octombrie, a semnat un parteneriat ACMI ...
Detaliile şi creativitatea sunt duse la un nou nivel de Seria Xiaomi 12T
Detaliile şi creativitatea sunt duse la un nou nivel de Seria Xiaomi 12T
Sistemul imagistic al Seriei Xiaomi 12T aduce noi experiențe în lumea telefoanelor inteligente.
MAE rus l-a convocat pe ambasadorul Franței pentru a protesta împotriva livrărilor de arme către Kiev
MAE rus l-a convocat pe ambasadorul Franței pentru a protesta împotriva livrărilor de arme către Kiev
Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul francez, Pierre Lévy, la Ministerul de Externe de la Moscova (foto sediul central) ...