Autostrada Ploiești – Buzău: Reevaluarea ofertelor pe lotul 3 nu a fost demarată încă, pentru că nu a ajuns motivarea instanței – activist

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a primit încă motivarea instanței pentru a putea demara procedura de reevaluare a ofertelor pe lotul 3 Pietroasele - Buzău (13,9 km) din Autostrada Ploiești - Buzău, spune Irinel Bucur, reprezentant al asociației "Împreună pentru A8". Amintim că pentru primele două loturi din acest tronson al A7 au fost semnate contractele și emise ordinele de începere a lucrărilor.
Anemona Andone - joi, 15 sept. 2022, 12:20
Autostrada Ploiești - Buzău: Reevaluarea ofertelor pe lotul 3 nu a fost demarată încă, pentru că nu a ajuns motivarea instanței - activist

„Pentru ultimul lot din Ploiești – Buzău nu s-a recepționat încă motivarea instanței. Avem informații că aceasta a fost însă redactată. Drept urmare, până nu ajunge motivarea pe căi oficiale, nu poate demara procedura de reevaluare a ofertelor în termen de 20 zile lucratoare”, a scris Irinel Bucur, pe pagina proprie de Facebook, în urma ședinței de miercuri privind progresul autostrăzilor Moldovei cu reprezentanți ai CNAIR.

Curtea de Apel București (CAB) s-a pronunțat în cazul licitației pentru lot 3 Pietroasele – Buzău încă din data de 11 iulie 2022, adică cu peste două luni în urmă.

În linii mari, Curtea de Apel București a menținut decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) din 14 aprilie 2022, prin care CNAIR era obligată să reevalueze anumite oferte.

Pe 18 martie, constructori din Turcia, România și Bulgaria au contestat rezultatul licitației pentru construirea lotului 3 Pietroasele – Buzău din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Pentru acest lot fusese declarată câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt.

Amintim că pe 7 martie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat oficial câștigătorul licitației pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău. Oferta situată pe primul loc este cea a asocierii Drum Asfalt (Leader) – OPR Asfalt – Ilgaz Insaat – Trameco – Obras. Asocierea de constructori români, turci și spanioli trebuia să finalizeze în 20 de luni lucrările pe cei 13,9 km ai acestui lot, după semnarea contractului, declara la acea dată ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului finanțat prin PNRR era de 947,745 de milioane de lei, fără TVA, preciza atunci Grindeanu.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7). Pentru cei 13,9 km ai tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) s-au arătat interesate 14 firme și asocieri.

Tronsonul Ploiești – Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

Autostrada A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Elisabeth Borne susține că Franța vrea să facă insuportabil costul războiului pentru Rusia
Premierul Elisabeth Borne susține că Franța vrea să facă insuportabil costul războiului pentru Rusia
Franţa vrea să facă "insuportabil costul războiului pentru Rusia", a declarat luni şefa guvernului francez Elisabeth Borne (foto), în deschiderea unei dezbateri în Adunarea Naţională asupra......
Trenuri noi în România: Cum va împărți ARF ramele Alstom către CFR Călători și operatorii privați
Trenuri noi în România: Cum va împărți ARF ramele Alstom către CFR Călători și operatorii privați
Ramele electrice interregionale RE-IR, achiziționate de statul român prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, vor fi ...
FMI: Până la 20 de state, în special din Africa, vor solicita asistență de urgență pentru a face față crizei alimentare
FMI: Până la 20 de state, în special din Africa, vor solicita asistență de urgență pentru a face față crizei alimentare
Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni că până la 20 de ţări, în special din Africa, ar putea avea nevoie de ...
Aderarea Ucrainei la NATO este susținută de 83% dintre locuitorii țării – sondaj
Aderarea Ucrainei la NATO este susținută de 83% dintre locuitorii țării – sondaj
Aderarea Ucrainei la NATO este susţinută de un procentaj record de 83% din cetăţeni, arată un sondaj de opinie preluat ...