Autostrada Ploiești – Buzău, punct și de la capăt pe lotul 3: CNAIR, obligată să reevalueze două oferte

Curtea de Apel București (CAB) a admis în parte contestațiile la licitația pentru lotul 3 Pietroasele - Buzău (13,9 km) din Autostrada Ploiești - Buzău (A7). Prin urmare, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este obligată să reevalueze două oferte.
Anemona Andone - mar, 12 iul. 2022, 15:36
Autostrada Ploiești - Buzău, punct și de la capăt pe lotul 3: CNAIR, obligată să reevalueze două oferte

„Admite în parte contestaţiile formulate de Asocierea Danlin XXL (lider)- Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) şi Tekfen Insaat Sanayi VE Ticaret Anonim Sireketi. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Asocierii Drum Asfalt (lider de asociere)- ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi- Opr Asfalt – Obras Publicas Y Regadios- Trameco (…). 2. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Asocierii Nurol Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (lider de asociere)- Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret A.S.”, se arată în decizia instanței din 11 iulie.

Rămâne de văzut cum va arăta clasamentul ofertelor după reevaluarea dispusă de instanță. În linii mari, Curtea de Apel București a menținut decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) din 14 aprilie 2022.

Citește și Autostrada Ploiești – Buzău: CNSC a dispus reevaluarea ofertelor de pe primele două locuri pe lotul Pietroasele – Buzău

Pe 18 martie, constructori din Turcia, România și Bulgaria au contestat rezultatul licitației pentru construirea lotului 3 Pietroasele – Buzău din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Pentru acest lot fusese declarată câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt.

Amintim că pe 7 martie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat oficial câștigătorul licitației pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău.

Oferta situată pe primul loc este cea a asocierii Drum Asfalt (Leader) – OPR Asfalt – Ilgaz Insaat – Trameco – Obras. Asocierea de constructori români, turci și spanioli trebuia să finalizeze în 20 de luni lucrările pe cei 13,9 km ai acestui lot, după semnarea contractului, declara la acea dată ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului finanțat prin PNRR era de 947,745 de milioane de lei, fără TVA, preciza atunci Grindeanu.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7). Cele mai multe, respectiv 27, provin de la companii din Turcia.

𝗟𝗼𝘁 𝟯, 𝗔𝟳 (𝗣𝗶𝗲𝘁𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲 – 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂)
Pentru cei 13,9 km ai tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) s-au arătat interesate 14 firme și asocieri.
Tronsonul Ploiești – Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.
Autostrada A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Te-ar mai putea interesa și
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele două luni ale acestui an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023,......
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...